Özdemir Erdoğan'a Zeki Müren tepkisi

Özdemir Erdoğan'ın Zeki Müren hakkında "Onu izleyen erkek çocuklar travmalar yaşadı. Kötü bir rol modeldi. İlk çıktığı seneler sesi iyiydi ama bu kişiyi günümüzde hâlâ evrensel bir sanatçı gibi gösterenler ahlaksızdı" sözleri müzik ve magazin dünyasında tepkiyle karşılandı. Bülent Ersoy “Yakışıksız yorum. İnsanları bacak aralarıyla değerlendirmeyin.” yorumunda bulunurken, Muazzez Ersoy da "Zeki Müren’in konuşulacaksa sanatı, sanatında yaptığı devrimler konuşulmalı" dedi.

Özdemir Erdoğan'a Zeki Müren tepkisi - Sayfa 1

Müzisyen, söz yazarı ve besteci Özdemir ErdoğanZeki Müren hakkında tartışılacak açıklamalar yaptı.

Posta gazetesinden Alev Gürsoy Cimin'e konuşan Özdemir Erdoğan, “Bakın, Zeki Müren ilk defa 1950’de piyasaya çıkmıştır ve o Türkiye’nin ilk rol modelidir. İnsanlarımız onu küçük erkek çocuklarıyla birlikte televizyonda seyretti. Ve onu izleyen erkek çocuklar travmalar yaşadı. Kötü bir rol modeldi. Sonradan bir sürü Zeki Müren’in taklitçileri çıktı. İnsanlar ona özendi. Ben bir insanın eşcinsel olmasından rahatsız olmam ama eğer bu, toplum önünde örnek olacak şekilde kullanılıyorsa zararlıdır” dedi.

115
Özdemir Erdoğan'a Zeki Müren tepkisi - Sayfa 2

"BÜLENT ERSOY DAHA NAMUSLU"

Ferdi Özbeğen de eşcinseldi ama efendi efendi davrandı. Bir gün bile eşcinselliğini afişe etmedi. Kendi inançları ve kendi dünyasında efendi gibi öldü, gitti” diye konuşan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

215
Özdemir Erdoğan'a Zeki Müren tepkisi - Sayfa 3

Geçtiğimiz aylarda da Zeki Müren için “Bir paşa çıkıp da ‘Ya buna madam deyin ama paşa demeyin, orduyu ilgilendiriyor bu’ demedi” açıklamasını yapan ve bu sözleriyle eleştiri oklarına hedef olan Özdemir Erdoğan, yine ünlü sanatçı hakkında konuştu.
 

315
Özdemir Erdoğan'a Zeki Müren tepkisi - Sayfa 4

Bu sözlerin ardından bazı sosyal medya kullanıcıları, Özdemir Erdoğan’ın çıplak pozlarını gündeme getirerek “Siz böyle mi rol model oldunuz?” diye sordu. 

415