Osmanlı valisi dededen 700 yıllık kale miras kaldı! Ne yapacağını açıkladı

Balıkesir'de yaşayan Şefika Seray Üçüncü'ye Osmanlı döneminde Trabzon Valiliği yapan büyük büyük dedesi Üçüncüzade Ömer Paşa'dan 700 yıllık kale miras kaldı. Genç kadın, kaleden elde edilecek gelirle öğrencilere burs vereceklerini ve fakir, fukaraya yardım ederek Kızılay'a 10 bin ünite kan temin etmek için kan bankası kuracaklarını söyledi.

Osmanlı valisi dededen 700 yıllık kale miras kaldı! Ne yapacağını açıkladı - Sayfa 1

700 yıllık kalenin kendisinin de ferdi olduğu sülalesine tescil edilmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Şefika Seray Üçüncü kaleyi nasıl değerlendirecekleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

112
Osmanlı valisi dededen 700 yıllık kale miras kaldı! Ne yapacağını açıkladı - Sayfa 2

''BURS VERECEĞİZ, KAN BANKASI KURACAĞIZ''
Aile büyüklerinin aldığı kararla Trabzon’da bir vakıf kurma çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Şefika Seray Üçüncü, kaleden elde edilecek gelirle öğrencilere burs vereceklerini ve fakir, fukaraya yardım ederek Kızılay’a 10 bin ünite kan temin etmek için kan bankası kuracaklarını ifade etti.

212
Osmanlı valisi dededen 700 yıllık kale miras kaldı! Ne yapacağını açıkladı - Sayfa 3

''BÜYÜK BÜYÜK DEDEM TRABZON EYALETİ'NİN VALİSİYDİ''
Aslen Trabzonlu olan ve Balıkesir’de ikamet eden Şefika Seray Üçüncü, büyük büyük dedesi Üçüncüzade Ömer Paşa’dan kendilerine 700 yıllık kale kaldığını belirterek, şunları söyledi:

312
Osmanlı valisi dededen 700 yıllık kale miras kaldı! Ne yapacağını açıkladı - Sayfa 4

"Üçüncüoğlu sülalesindenim. 700 yıllık bir kalenin varisi olduğumu bana söyleseler ben inanmazdım. Ancak şu an bunun mutluluğu ve sevinci içerisindeyim. Bu olay çevremde de büyük bir ilgiyle karşılandı. Dedem Üçüncüzade Ömer Paşa, Karadeniz’e kıyısı olan bütün il ve ilçelerin bağlı olduğu Trabzon Eyaleti'nin 1836 yılında valiliğini yaptı. O zamandan bu yana tabii Trabzon’un ilk kuruluşunda dedemin büyük emekleri oldu.

412