"Onaylı randevu" bugün başlıyor! Randevuya gidilmezse hasta 15 gün engellenecek!

MHRS Onaylı Randevu dönemi bugün başlıyor. Artık randevu alanlar, bir gün önce akşam saat 20.00'ye kadar, randevusunu onaylamak zorunda. Randevusunu onayladığı halde gitmeyen kişilerin, aynı branş için 15 gün boyunca yeni randevu alması kısıtlanacak. İşte MHRS Onaylı Randevu dönemine ilişkin tüm merak edilenler...

"Onaylı randevu" bugün başlıyor! Randevuya gidilmezse hasta 15 gün engellenecek! - Sayfa 1

Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde (MHRS) Onaylı Randevu dönemi bugün başlıyor.

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, geçen yıl gelinmeyen toplan randevu sayısı 81 milyona ulaştı. Bu nedenle randevu kapasitesinin yüzde 30'u kullanılamadı. 

Yeni uygulama bu durumun önüne geçmek için hayata geçirildi.  İşte MHRS Onaylı Randevu dönemine ilişkin merak edilen 10 soru ve yanıtları…

111
"Onaylı randevu" bugün başlıyor! Randevuya gidilmezse hasta 15 gün engellenecek! - Sayfa 2

1- Onaylı Randevu Sistemi nedir?

Onaylı Randevu Sistemi, randevuların iptal edilmesinin ardından boş kalan kapasitenin hizmet bekleyen hastalar için kullanılmasını sağlayacak. 

211
"Onaylı randevu" bugün başlıyor! Randevuya gidilmezse hasta 15 gün engellenecek! - Sayfa 3

2- Randevu için onay gerekecek

Randevu tarihinden bir gün önce, akşam saat 20.00’ye kadar kişilerin randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceğini bildirmesi gerekecek. Onay, www.mhrs.gov.tr internet sitesi, mobil uygulama ve ALO 182 çağrı merkezi olmak üzere tüm kanallar üzerinden verilebilecek.

311
"Onaylı randevu" bugün başlıyor! Randevuya gidilmezse hasta 15 gün engellenecek! - Sayfa 4

3- Onay verilen randevu iptal edilebilecek mi? 

Randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00’ye kadar www.mhrs.gov.tr internet sitesi, mobil uygulama ve ALO 182 çağrı merkezi aracılığıyla iptal işlemleri gerçekleştirilebilecek.

411