Omicron’a dair ilk bilimsel veriler geldi: Aşı ve bağışıklık korumuyor

Corona virüsün Omicron varyantının ilk kez tespit edildiği Güney Afrika'da bilim insanları yeni varyantın, virüsün önceki versiyonlarına göre üç kat daha fazla yeniden enfekte etme yeteneğine sahip olduğunu duyurdu. Bu durumun, önceki enfeksiyonun Omicron'dan korumadığına dair ilk bilimsel bulgulardan biri olduğuna dikkat çeken uzmanlar, küresel olarak vaka sayısında artış beklediklerini söyledi.

Omicron’a dair ilk bilimsel veriler geldi: Aşı ve bağışıklık korumuyor - Sayfa 1

Güney Afrika'da Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NICD) tarafından toplanan yeni kanıtlara göre, en son epidemiyolojik kanıtlar, Omicron'un daha daha önceki  enfeksiyonla elde edilen bağışıklıktan kaçabileceğini ve üç katı oranında yeniden enfeksiyona neden olduğunu gösteriyor.

Omicron’a dair ilk bilimsel veriler geldi: Aşı ve bağışıklık korumuyor - Sayfa 2

ÖNCEKİ ENFESİKSİYONDAN ELDE EDİLEN BAĞIŞIKLIKTAN KAÇIYOR
 

Bununla birlikte, NICD ile birlikte çalışan  Güney Afrika Epidemiyolojik Modelleme ve Analiz Merkezi, son bulguların "Omicron'un önceki enfeksiyondan kalan bağışıklıktan kaçma kabiliyetine dair bilimsel kanıt sağladığını" söyledi.

Omicron’a dair ilk bilimsel veriler geldi: Aşı ve bağışıklık korumuyor - Sayfa 3

NICD uzmanı Anne von Gottberg, "Önceki enfeksiyonun Omicron'dan koruma sağlamadığına inanıyoruz" dedi.

Omicron’a dair ilk bilimsel veriler geldi: Aşı ve bağışıklık korumuyor - Sayfa 4

GÜNEY AFRİKA'DA VAKALAR KATLANARAK ARTIYOR
 

Bununla birlikte, Kasım ayının ortalarında Güney Afrika günde yaklaşık 300 Covid-19 vakası bildiriyordu. Ülke son 24 saat içinde 11 bin 535, önceki gün ise 8 bin 561 vaka bildirdi.