Nevşehir'de kaçak kazıda yer altı şehri ortaya çıktı

Nevşehir'de kaçak kazı ihbarını değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda; kazı alanının eski bir medeniyete ait yer altı şehri olduğu belirlendi.

Nevşehir'de kaçak kazıda yer altı şehri ortaya çıktı - Resim: 1

Edinilen bilgiye göre ihbar üzerine Nevşehir'in Kaymaklı beldesi, Cami Kebir mahallesinde jandarma ekipleri tarafından 'Anadolu Mirası Operasyonları' çerçevesinde gerçekleştirilen operasyonda, M.P. ve H.P.'nin izinsiz kazı yapıldığı tespit edildi.

Nevşehir'de kaçak kazıda yer altı şehri ortaya çıktı - Resim: 2

İzinsiz kazı yapılan alanda Nevşehir Alan Başkanlığı ve Nevşehir Müze Müdürlüğü ekipleri ile yapılan incelemede, bölgenin eski bir medeniyete ait yer altı şehri olabileceği değerlendirildi.

Nevşehir'de kaçak kazıda yer altı şehri ortaya çıktı - Resim: 3

2 KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA 

Olayda; 1 adet keser, 2 adet kürek, 1 adet kazma ve 1 adet kova ele geçirildi.

Olayın şüphelileri M.P. ve H.P. hakkında soruşturma başlatıldı.

Nevşehir'de kaçak kazıda yer altı şehri ortaya çıktı - Resim: 4

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan açıklamada, "Halkımızın huzur ve güveni için aralıksız çalışmalarına devam etmektedir." denildi.