Mutand virüsle ilgili çok kritik gelişme; Durdurulamıyor

Tüm dünyanın üzerine kabus gibi çöken koronavirüs belasında şimdi de mutand virüs hayatı olumsuz etkiliyor. Dünya Sağlık Örgütü, biri İngiltere diğeri Güney Afrika'da ortaya çıkan iki mutasyona ilişkin çok kritik bir açıklama yaptı. İşte DSÖ'nün mutand virüsle ilgili açıklamasının detayları...

Mutand virüsle ilgili çok kritik gelişme; Durdurulamıyor - Sayfa 1

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İngiltere’de ortaya çıkan koronavirüsün (Covid-19) yeni mutasyonu B.1.1.7'nin 70 ülkede, Güney Afrika’da ortaya çıkan mutasyonun ise 31 ülkede belirlendiğini duyurdu.
 

118
Mutand virüsle ilgili çok kritik gelişme; Durdurulamıyor - Sayfa 2

Koronavirüsün İngiltere’de ve Güney Afrika’da ortaya çıkan ve daha hızlı bulaşan ve daha öldürücü olan bu yeni türleri dünya genelinde yayılmaya devam ediyor.
 

218
Mutand virüsle ilgili çok kritik gelişme; Durdurulamıyor - Sayfa 3

Dünya Sağlık Örgütü’nün haftalık epidemiyolojik raporunda, İngiltere’de ortaya çıkan yeni türün 70, Güney Afrika’da ortaya çıkan yeni türün ise 31 ülkede tespit edildiği kaydedildi.

318
Mutand virüsle ilgili çok kritik gelişme; Durdurulamıyor - Sayfa 4

Dünya genelinde toplam vaka sayısı 100 milyonu, toplam can kaybı ise 2 milyon 170 bini aşmış durumda. Mutasyonun bu kadar hızlı bir şekilde 101 ülkeye ulaşması bu anlamda endişeleri daha da artırıyor.
 

418