Muş'ta alarm durumuna geçildi! Önlerine ne çıkarsa yok ediyorlar

Muş'un Karabey köyünün merasında sürü halinde görülen çalı çekirgelerinin önlerine ne çıkarsa yok edip tarlalara doğru ilerlemesi panik yarattı.

Muş'ta alarm durumuna geçildi! Önlerine ne çıkarsa yok ediyorlar - Sayfa 1

Muş'un yüksek yamaçlarında sürü halinde görülen çalı çekirgeleri, bulundukları bölgede çayırları yok ederek ekili alanlara doğru ilerliyorlar.

Muş'ta alarm durumuna geçildi! Önlerine ne çıkarsa yok ediyorlar - Sayfa 2

Muş Ovası'na doğru ilerleyen çekirge sürülerinin ekili alanlara zarar vermesinden endişe edilirken, Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ise sahada ilaçlama çalışmalarını yürütüyor.

Muş'ta alarm durumuna geçildi! Önlerine ne çıkarsa yok ediyorlar - Sayfa 3

Çekirgelerin hastalık ve zararlı böceklerle mücadele içerisinde olduklarını ifade eden Muş Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, “Bu hastalık ve zararlarla mücadele için teknik ekiplerimiz sürfe çalışmalarını özellikle de sıcaklığın 15 derece üstüne çıktığı bahar aylarında yapmaktadır. Özelikle Kurtik Havzası olarak bilinen İnardı, Soğucak, Cevizlidere, Derecik ve Yörecik gibi kısımlarda çekirge popülasyona rastlandığı görülmüştür. Şu anda özellikle de bizim en büyük mücadelemiz, yumurtlama alanları ve yumurtadan çıktıktan sonra nift dediğimiz dönemde gerekli önlemleri almaktır.” dedi.

Muş'ta alarm durumuna geçildi! Önlerine ne çıkarsa yok ediyorlar - Sayfa 4

''EKİLİ ALANLARA CİDDİ ZARARLAR VEREBİLİRLER''
Önceki yıllarda çekirge ile etkin bir mücadele yürüttüklerini belirten Gün, köy muhtarları ve çobanlarla işbirliği yaparak çekirge ile mücadele ettiklerini belirterek şöyle devam etti:

''Bu yıl yağışların iyi gitmesi, özellikle kışlakların durumundan dolayı çekirgelerde bir çoğalma görüldü.