Mucize besin listesi ortaya çıktı! Artan grip, yorgunluk vakalarının altında yatan sebep...

Son günlerde artan soğuk algınlığı, grip, yorgunluk ve tükenmişlik gibi birçok sağlık sorununun temelinde bu var. Eğer bu besinleri tüketirseniz hastalıkları başlamadan sonlandırabilirsiniz.

Mucize besin listesi ortaya çıktı! Artan grip, yorgunluk vakalarının altında yatan sebep... - Sayfa 1

Vücudunuzu güçlü tutmak için bazı besinleri düzenli olarak tüketmeniz şart. Bağışıklık sisteminin sağlam olması sağlığın temeli. Peki, bağışıklığı güçlendiren yiyecekler nelerdir? 

115
Mucize besin listesi ortaya çıktı! Artan grip, yorgunluk vakalarının altında yatan sebep... - Sayfa 2

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ HAKKINDA

Bağışıklık sistemi organlardan, hücrelerden, dokulardan ve proteinlerden oluşur. Bunlar birlikte, enfeksiyon veya hastalığa neden olan virüsler, bakteriler ve yabancı cisimler olan patojenlerle savaşan bedensel süreçleri gerçekleştirir.

215
Mucize besin listesi ortaya çıktı! Artan grip, yorgunluk vakalarının altında yatan sebep... - Sayfa 3

Bağışıklık sistemi bir patojenle temas ettiğinde, bağışıklık tepkisini tetikler. Bağışıklık sistemi, patojenler üzerindeki antijenlere yapışan ve onları öldüren antikorları serbest bırakır. Belirli yiyecekleri diyete dahil etmek, bir kişinin bağışıklık tepkisini güçlendirebilir.

315
Mucize besin listesi ortaya çıktı! Artan grip, yorgunluk vakalarının altında yatan sebep... - Sayfa 4

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN YİYECEKLER


1 - Narenciye

Çoğu insan özellikle mevsim geçişlerinde grip ve soğuk algınlığı gibi birçok hastalığa yakalanır ve C vitaminine yönelir. Çünkü C vitamini bağışıklık sisteminizi geliştirmenize yardımcı olur. C vitamininin beyaz kan hücrelerinin üretimini arttırdığı düşünülmektedir. Bunlar enfeksiyonlarla savaşmanın da anahtarıdır. Popüler narenciye ürünleri şunlardır:

- Greyfurt
- Portakal
- Mandalina
- Limon
- Turunç

415