MİT'ten Metron Operasyonu: İsrail'e casusluk yapan dedektif ve avukat yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İsrail gizli servisi MOSSAD için casusluk yapan Serkan Çiçek isimli kişi ile ona bilgi satan Avukat Tuğrulhan Dip'i İstanbul'da ele geçirdi.

MİT'ten Metron Operasyonu: İsrail'e casusluk yapan dedektif ve avukat yakalandı - Resim: 1

Milli İstihbarat Teşkilatı, İsrail adına faaliyet yürüttüğü belirlenen bir kişiyi “Metron Faaliyeti” adı verilen operasyonla yakaladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile koordineli yürütülen operasyon kapsamında, MOSSAD için çalıştığı tespit edilen Serkan Çiçek gözaltına alındı.
 

MİT'ten Metron Operasyonu: İsrail'e casusluk yapan dedektif ve avukat yakalandı - Resim: 2

MİT, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen ortak operasyon sonucu İsrail gizli servisi MOSSAD'a çalıştıkları tespit edilen Serkan Çiçek gözaltına alındı.
 

MİT'ten Metron Operasyonu: İsrail'e casusluk yapan dedektif ve avukat yakalandı - Resim: 3

MİT'in yaptığı istihbari çalışmalar sonucunda, Serkan Çiçek'in İsrail Çevrimiçi Operasyon Merkezi mensubu Faysal Rasheed ile irtibatlı olduğu tespit edildi. Çiçek, Rasheed'in İsrail'in Orta Doğu politikalarına muhalif bir Filistinli aktiviste yönelik ajanlık faaliyetini kabul etti.
 
 

MİT'ten Metron Operasyonu: İsrail'e casusluk yapan dedektif ve avukat yakalandı - Resim: 4

ADINI DEĞİŞTİRDİ DEDEKTİF OLDU

MİT'in yaptığı çalışmalar ile asıl adı Muhammet Fatih Keleş olan Serkan Çiçek'in, iş hayatında çok miktarda borçlanması sonrasında ismini değiştirdiği tespit edildi. Bunun üzerine Çiçek, ticareti bırakıp 2020 yılından itibaren Pandora Dedeklifliği kurarak dedektiflik yapmaya başladı.