Bağcılar'da şapel keşfedildi... '3 yapının birleştiği dünyadaki tek yer olabilir'

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde bir okulun bahçesinin altında şapel keşfedildi. Konuya ilişkin konuşan Arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, 3 yapının birleştiği dünyadaki tek yer olabileceğini belirtti. Yavaşçay, 'Arkamızdaki eser çoğu kaynakta şapel olarak gözüküyor. Osmanlının son dönemine ait 1912 yılına ait harita var. Bu haritada ise ayazma olarak gözüküyor. Bazı kişiler ise buranın altında bir tünel olduğu ve bu tünelden su aktığını bahsettiler.' ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bağcılar'da şapel keşfedildi... '3 yapının birleştiği dünyadaki tek yer olabilir'

Büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan İstanbul'un pek çok yerinden tarihi yapı çıkıyor. Bağcılar'da ise bir okulun bahçesinin altında şapel keşfedildi. Kimler tarafından yapıldığı kesin olarak bilinmeyen tarihi yapı, korumasız ve metruk durumu dron ile havadan görüntülendi. Çekilen görüntülerde uzaktan bakınca dehlizi andıran bu yapı, İstanbul'un unutulmuş tarihi noktalarından biri olarak dikkat çekiyor. Konuya ilişkin konuşan Arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, “ 3 yapının birleştiği dünyadaki tek yer olabilir. Ben bunu haritalarla araştırma yaparken keşfettim" dedi.

 

“3 YAPININ BİRLEŞTİĞİ DÜNYADAKİ TEK YER OLABİLİR”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER