Dünya Kupası finalinde tanıdık bir aile: Amrabat'lar!

Dünya Kupası tarihinin peri masallarından birini 2022'de Fas yazıyor. Faslı oyuncuların turnuvada en dikkat çeken yönlerinden biri aileleriyle olan güçlü bağları. Hakimi, Ziyech, Boufal ve Amrabat gibi isimler, galibiyetlerini sık sık tribündeki aile üyeleriyle kutluyor. Turnuvanın en sıcak görüntülerine imza atan Faslı oyunculardan biri de Sofyan Amrabat... Amrabat soyadı Türk futbolseverlere tanıdık geliyor çünkü Nordin Amrabat uzun yıllar Süper Lig'de forma giydi. Büyük kardeş olan Nordin, bu turnuvada kardeşi Sofyan'ı yalnız bırakmıyor. Portekiz maçı sonrası Nordin'in döktüğü sevinç ve gurur gözyaşları ise iki kardeşi gündeme oturttu.

POSTA POSTA
Dünya Kupası finalinde tanıdık bir aile: Amrabat'lar!

Fas, Dünya Kupası'nda F Grubu'nda Belçika, Hırvatistan ve Kanada'nın olduğu gruptan lider olarak çıkmıştı. Hırvatistan'la golsüz berabere kalan, Kupa'nın gizli favorilerinden Belçika'yı 2-0 yenen ve Kanada'yı da 2-1'le geçen Fas, 7 puan topladı. Fas, gol yemeyen katı oyunuyla turnuvaya damga vuruyor.

'KAZABLANKA GEÇİLMEZ'

Dünya Kupası finalinde tanıdık bir aile: Amrabat'lar! - Resim : 1

Fas, 2022 Dünya Kupası'nın en büyük sürprizine imza atarak yarı finale geldi. Bu akşam Fransa karşısında final şansını kovalayacak olan Fas için neredeyse hiç kimse "Kesinlikle başaramazlar" diyemiyor. Çünkü Fas, favorilerden İspanya ve Portekiz'i de elemeyi başardı.

Turnuva boyunca sadece 1 gol yiyen Fas, bu golü de Kanada maçında kendi kalesine attı. Akan oyunda gol yemeyen ve "Kazabaklanka geçilmez" oynayan Fas, rakiplerine aşılmaz bir direnç gösteriyor.

Bu direncin kahramanlarının başında ise orta sahada dinamo görevi gören Sofyan Amrabat geliyor.

SAKAT SAKAT OYNADI, REKOR KIRDI

Dünya Kupası finalinde tanıdık bir aile: Amrabat'lar! - Resim : 2

İstatistiklere baktığımızda Sofyan, 480 dakikada tam 41 kez top kazanarak bu alanda turnuvanın lideri. Sofyan'ın koşu mesafeleri de dikkat çekiyor. Turnuva ortalaması 12 kilometre olan Faslı orta saha, rekorunu ise sakat olarak çıktığı ve iğne yardımıyla oynadığı İspanya maçında kırdı. Sofyan, İspanya karşısında 14.6 kilometrelik mesafe kat etti.

Maç sonrası sakatlığıyla ilgili konuşan Sofyan, "Duygusal bir insanım. Bu maçta forma giyip giyemeyeceğim soru işaretiydi ve dün gece saat sabaha karşı 3'e kadar fizyoterapistimizle ayaktaydık. Maç öncesi de enjeksiyon takviyesi aldım. Arkadaşlarımı ve ülkemi yalnız bırakamazdım" dedi.

Amrabat kardeşlerin küçüğü olan Sofyan, şu anda Fiorentina forması giyiyor ve hakkında dünya devlerinden birine gideceği yönünde iddialar var.

NORDİN'İN GÖZYAŞLARI

Dünya Kupası finalinde tanıdık bir aile: Amrabat'lar! - Resim : 3

Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı ağabeyi Nordin Amrabat gibi altyapısını Hollanda'da alan Sofyan, yine tıpkı ağabeyi gibi Hollanda'nın küçük bir köyü olan Huizen'de dünyaya geldi.

2020 yılında şu anki takımı Fiorentina'ya 19.5 milyon euro'ya transfer olmadan önce birçok takımda forma giydi.
U15 düzeyine kadar Hollanda Milli Takımı'nda oynayan Sofyan, U17 ile beraber Fas'ı seçti ve 2017 yılından beri köklerinin dayandığı Fas için oynuyor.

26 yaşındaki Sofyan'ı, başta ağabeyi Nordin olmak üzere tüm ailesi turnuva boyunca destekledi.

Ülkesinin Dünya Kupası'ndaki en iyi derecesini elde ettiği yolculuğu yakından takip eden Nordin, Portekiz maçı sonrası, kardeşi Sofyan ile beraber maç sonu röportajına katıldı.

Gözyaşlarına hakim olamayan ve kardeşini defalarca öpen gururlu ağabey, izleyenleri de duygulandırdı.

SON MİLLİ MAÇINDA KARDEŞİYLE BERABER OYNADI

Dünya Kupası finalinde tanıdık bir aile: Amrabat'lar! - Resim : 4

Kendisi de 64 kez Fas formasını terleten Nordin, son milli maçına 19 Kasım 2019'da çıktı ve o maçta kardeşiyle beraber forma giydi. Şu sıralar AEK'da oynayan 35 yaşındaki tecrübeli futbolcu artık kariyerinin son demlerinde.

Nordin Amrabat, Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı bir isim ve 4 yıl boyunca Süper Lig'de Kayserispor ve Galatasaray formaları giydi.

FİNAL ZAMANI

Dünya Kupası finalinde tanıdık bir aile: Amrabat'lar! - Resim : 5

Amrabat kardeşler şu anda Katar'da ve Sofyan bu akşam peri masalını sürdürmek için sahada olacak; Nordin ise kardeşini desteklemek için tribünde.

Fas, bu akşam Fransa karşısında final şansı arayacak.

Dünya Kupası finalinde tanıdık bir aile: Amrabat'lar! - Resim : 6

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER