Kredi kartı ve üye işyeri komisyonları aralık ayında değişecek mi?

Merkez Bankası politika faizini %35’ten %40’a çıkardı. Bu haberin ardından ülkemizde pek çok kalemde ciddi değişiklikler yaşandı.

PARADURUMU PARADURUMU
Kredi kartı ve üye işyeri komisyonları aralık ayında değişecek mi?

Merkez Bankası politika faizini %35’ten %40’a çıkardı. Bu haberin ardından ülkemizde pek çok kalemde ciddi değişiklikler baş gösterdi. Vatandaşın merak ettiği konulardan bir tanesi de kredi kartı üye işyeri komisyonları konusunda yaşanıyor. Vatandaşlar aralık ayında komisyonların değişip değişmeyeceğini merak ediyorlar. İşte yanıtı…

TCMB Para Politikası Kurulu tarafından Perşembe günü yapılan açıklama ile birlikte faizlere 500 baz puan artış geldi. Buna bağlı olarak vatandaşın cebine direkt yansıyacak olan kalemlerde belli oldu. Özellikle esnafları ilgilendiren en önemli konulardan bir tanesi de kredi kartı ve üye işyeri komisyonları oldu. Aralık ayında bu komisyon değişmeyeceği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Merkez Bankası faizi arttırdı

Çoğu uzmanın 250 baz puan artış beklediği noktada Merkez Bankası faizi 500 baz puan arttırdı. Bu artış ile birlikte özellikle birikimini faize koyan pek çok kişi var. Bunlarla birlikte birikimlerini faiz olarak değerlendirmek isteyen kişilerin sayısı hızla arttı.

Elbette faiz artışı sadece bankalar nezdinde politika faizi üzerine vatandaşı etkilemedi. Esnafından vatandaşına kadar pek çok kişiye de direkt olarak sonuçları oldu. Bu sonuçlar arasında ise merak edilen konulardan bir tanesi kredi kartı ve üye işyeri komisyonları. Bu komisyonların değişmeyeceği bilgisi yer alıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER