Ermenistan karıştı... Paşinyan'ın evine yürümek isteyen protestoculara sert müdahale!

Ermenistan'da 2020 yılında Azerbaycan karşısında alınan tarihi hezimetten beri devam eden iç huzursuzluk bir kez daha olaylara yol açtı. Ermenistan polisinden hükümet karşıtı protestoculara sert müdahale gelirken öfkeli kalabalık Başbakan Nikol Paşinyan'ın evine yürümeye çalıştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ermenistan karıştı... Paşinyan'ın evine yürümek isteyen protestoculara sert müdahale!

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da Başbakan Nikol Paşinyan'ın evine ve hükümet binasına doğru yürüyüşe geçen protestocular, polisin sert müdahalesiyle engellendi. Tansiyonun yükselmesiyle çıkan olaylarda 39'u polis olmak üzere toplam 60 kişi yaralanarak hastanelere kaldırıldı.

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da Mayıs ayı başından beri devam eden protestolar devam ediyor.

Dağlık Karabağ savaşını kaybetmesinden sonra Türkiye ve Azerbaycan ile müzakere başlatılması yönünde politika sürdüren Başbakan Nikol Paşinyan'ın kararlarına tepki gösteren muhalefet üyeleri, akşam saatlerinde başkent Erivan'daki Fransız Meydanı'nda toplandı.Ermenistan karıştı... Paşinyan'ın evine yürümek isteyen protestoculara sert müdahale! - Resim : 1Protestolar sırasında polis ve göstericiler arasında arbedeler yaşandı

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER