İHA'lar hazırlanıyor

Los Angeles Times'ın iddiası göre CIA, Suriye'de bir gün gerekirse insansız hava araçlarıyla vurulacak radikal İslamcıların listesini çıkarmaya başladı. Amaç, Beşar Esad sonrasında da sürmesi beklenen iç savaşta "direnişçi sayısını azaltmak."

HÜRRİYET HÜRRİYET
İHA'lar hazırlanıyor

Esad rejimine karşı ABD'nin askeri yardımını bekleyen Suriyeli muhalifleri şoke edecek bir iddia yayınlandı. Los Angeles Times gazetesinin ismini vermediği ABD yetkililerine dayandırdığı habere göre ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA), Suriye içsavaşıyla ilgili olarak gizlice yaptığı "ihtimaliyet planları" kapsamında ilk kez, insansız hava aracı (İHA) saldırılarıyla vurulabilecek aşırılık yanlısı İslamcı muhalifler hakkında istihbarat toplamaya başladı. Kilit militanlar hakkında hazırlanan detaylı dosyalara "hedefleme paketleri" deniyor.

HEDEF NUSRA CEPHESİ Mİ

CIA'in Pakistan ve Yemen'deki İHA saldırılarını yöneten Terörle Mücadele Merkezi, son dönemde çok sayıda "hedefleme" yetkilisini, Suriyeli militanlar hakkında istihbarat toplamakla görevlendirdi. Langley'deki CIA üssünde konuşlu birim, geçmişte Irak'taki El Kaide militanlarını izleyen uzmanlardan oluşuyor. Esad'a karşı savaşan gruplar arasında en etkilisi sayılan ve ABD'nin terör örgütü ilan ettiği Nusra Cephesi'ni, Irak'taki El Kaide'den ayırt etmenin imkansız olduğu belirtildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER