Perakendecinin önceliği enflasyon

Perakende sektörü kritik seçim atmosferinin ardından Perakende Günleri’nde bir araya geldi. Bu yıl 22’ncisi düzenlenen etkinlikte sektör temsilcileri, özellikle iç talebin daralmasına dair endişelerini dile getirdi. İkinci yarıda enflasyonla birlikte, kur ve faiz dengesini takip edeceklerini belirten şirket yöneticileri, temmuz ayında beklenen asgari ücret zammının ise fiyatları etkileyeceğine dikkat çekti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Perakendecinin önceliği enflasyon

Bu yıl 22’nci kez düzenlenen Perakende Günleri’ne enflasyon yönetimi damga vurdu. Sektör temsilcileri, iç talebin daralması endişesi taşıdıklarını belirterek; kur ve faiz dengesinin yılın ikinci yarısında en önemli konulardan biri olacağına değindi. Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Hüseyin Altaş, “Enflasyon düşmeye başlarsa sektöre de faydası pozitif olacak” dedi. Altaş, “Şu anda enflasyon en büyük sorunumuz. Sadece bizim değil, tüm dünyanın sorunu. Sadece perakendeciyi değil, lojistik, üretim gibi tüm birleşenler etkileniyor. Kanaatim paranın bulunması yönünde. Bulamazsak enflasyonda yüzde 100’leri görürüz. Bulursak da yüzde 15-20’lere kadar düşeceğine inanıyorum” değerlendirmesini yaptı.

TURİZM ETKİSİ

550 MİLYAR TL ZMD TEMSİL ETTİĞİ CİRO

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER