Avustralya’da dikkat çeken görüntü: Yüzlerce aktivist kanolarla limanı kapattı

Avustralya’nın Yeni Güney Galler eyaletinde iklim eylemsizliğini protesto eden yüzlerce aktivist Newcastle limanını kanolarla kapattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Avustralya’da dikkat çeken görüntü: Yüzlerce aktivist kanolarla limanı kapattı

Dubai’de perşembe günü gerçekleştirilecek yıllık Küresel İklim Değişikliği Zirvesi COP28’den günler öncesinde Avustralya’da aktivistler iklim eylemsizliğini protesto ediyor.

Avustralya polisinin izniyle Yeni Güney Galler eyaletindeki Newcastle Limanı’nda gerçekleştirilen eyleme ülkenin dört bir yanından yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Ülkenin kömür sevkiyatlarını gerçekleştirdiği ana limanlardan biri olan Newcastle Limanı’nda dün yüzlerce aktivist kanolarla denize açıldı. Limandaki kömür nakliyesini engellemek isteyen aktivistlerin eylemi sonucu en az yarım milyon ton kömürün ülkeyi terk etmesinin önlendiği iddia edildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER