Yunanistan, Ege’de tatbikat başlatıyor

Türk-Yunan ilişkilerinde gerginliğin arttığı bir dönemde Yunan Silahlı Kuvvetleri, bugünden başlayarak, Ege’de bir dizi deniz ve hava tatbikatları gerçekleştirecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yunanistan, Ege’de tatbikat başlatıyor

Resmi bir açıklama yapılmamakla birlikte Yunan To Vima gazetesinin haber sitesine göre ilk tatbikat bugün İstanbulya (Astipalea)-İlyaki (Tilos)-Rodos adaları arasındaki deniz bölgesinde, ikinci tatbikat ise perşembe günü Bozbaba (Ai Strati) adası açıklarında yapılacak. To Vima, “Tatbikat sahaları, Türkiye’nin egemenliklerini tartışmaya açmak istediği adalara yakın. Bu tatbikatlar, Atina’nın egemenlik haklarından hiçbir şekilde feragat etmeyeceğine ilişkin somut bir mesajdır” diye yazdı.

DÖRT SENARYO

Bu arada Yunan uluslararası ilişkiler uzmanı Konstantinos Filis, en düşük riskten en yüksek riske dört kriz senaryosunu şöyle sıraladı:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER