Atina'da sorulan soru: İkinci adım ne olacak

NATO toplantısında Savunma Bakanı Akar’ın Yunan mevkidaşı Panayiotopulos ile görüşmesi sonrası Yunanistan’ın başkentinde ‘ikinci adımın ne olacağı’ merak konusu oldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Atina'da sorulan soru: İkinci adım ne olacak

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, Brüksel’deki NATO Savunma Bakanları toplantısında, geçen perşembe Yunan mevkidaşı Nikos Panayiotopulos ile görüşmesinden sonra Atina’da “Şimdi ne olacak” sorusuna cevap aranıyor. Brüksel’de 40 dakika süren ve Ankara-Atina hattında aylardır kapalı kalan iletişim kanallarının tekrar açılması için bir ilk adım olarak değerlendirilen bu görüşmenin ardından ikinci adımın ne olacağı, Yunan başkentinde merak konusu. Geçen 4 günde, Yunan hükümeti, üç kulvardaki Türk-Yunan görüşmelere döneceğine dair herhangi bir sinyal vermedi. Yunan hükümeti, bu süre içinde diyalog için önce “retorik düzeydeki gerginliğin yumuşaması” ve “Türkiye’nin Yunanistan’ın egemenliğine yönelik tehditlerine son vermesi” gerektiği şeklinde açıklamalar yaptı. Gerek askeri heyetler arasında Ege’de güven arttırıcı önlemlerin tesisi, gerek NATO’da heyetler arasında ayrıştırma usulleri süreci gerekse dışişleri heyetleri arasında istişari görüşmeler, Yunanistan yüzünde atalete girdi. Güven arttırıcı askeri önlemler için son toplantı Şubat 2020’de, istişari görüşmelerin son turu (64. tur) ise bu yıl şubat ayında yapıldı.

‘KONUŞMAMIZ GEREK’

Bu arada Yunan medyasında Brüksel’deki Akar-Panayiotopulos görüşmesi ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. Haftalık Proto Thema, görüşmeyle ilgili şunları yazdı:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER