Migros’tan online yemek platformu

Pandeminin ardından hacmi hızla büyüyen internet üzerinden yemek servisi sektörüne süpermarket zinciri Migros da dahil oldu. Geçtiğimiz aylarda 104 milyon liralık yatırımla Paket Lojistik’teki hisselerini yüzde 75’e çıkaran Migros’un kısa süre içerisinde online yemek hizmetini duyurması bekleniyordu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Migros’tan online yemek platformu

Şirketin, restoranlarla komisyon görüşmeleri yaptığını ve kısa süre içerisinde bu alana gireceğini ilk kez Hürriyet bildirmişti. Dün, Migros Ticaret A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamayla bu hamle resmileşmiş oldu. Açıklamada, Migros Ticaret A.Ş.’nin bağlı ortaklığı Dijital Platform Gıda Hizmetleri A.Ş. (Migros One) bünyesinde yemek dağıtım hizmeti sağlayan bir online yemek platformu kurduğu belirtildi.

Kurulan yemek platformunun isminin “Migros Yemek” olduğu açıklanırken, söz konusu platformun ilk olarak İstanbul Ataşehir’de hizmete başladığı ve önümüzdeki dönemde Türkiye’nin 81 ilinde hizmet vermesinin hedeflendiği ifade edildi. Pandemiden önce yıllık 3 milyar lira civarında ciro elde eden online yemek servisi sektörü, pandeminin hemen ardından yıllık cirosunu ortalama 10 milyar liraya taşımıştı. Sektörün büyüklüğünün her geçen yıl artması beklenirken, en büyük sektör oyuncuları arasında Yemeksepeti, Getir, Trendyol ve Tıkla Gelsin gibi şirketler yer alıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER