Selvi: Erdoğan’ın kararlı duruşu ABD’yi geri adım atmak zorunda bıraktı

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, Suriye'ye düzenlenen Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararlılığına vurgu yaparak "Erdoğan’ın 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sözünün bir blöf olmadığı anlaşıldı." diye yazdı.

F5HABER F5HABER
Selvi: Erdoğan’ın kararlı duruşu ABD’yi geri adım atmak zorunda bıraktı

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde PKK uzantısı YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ve DAEŞ'e karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı altıncı gününde devam ediyor.

"ERDOĞAN'IN BLÖF YAPMADIĞI ANLAŞILDI"

Abdulkadir Selvi  Erdoğan’ın operasyondaki kararlılığının Trump’ı köşeye sıkıştırdığını belirterek "Bu harekatın askeri başarısının yanında yürütülen askeri ve sivil diploması ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güçlü liderliğinin payı büyük. Öncelikle operasyonun zamanlaması çok önemli. Suriye’yi yeniden şekillendirecek yeni anayasa çalışmalarının başlayacağı bir dönemde Türkiye, masada daha da güçlü olmak için sahada gücünü arttırmış oldu. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sözünün bir blöf olmadığı anlaşıldı." diye yazdı. 

"ABD'YE GERİ ADIM ATTIRDI"

Erdoğan'ın söylediğini yapan bir lider olduğuna vurgu yapan Selvi "Erdoğan’ın bu sözüne rağmen harekât yapılmasa o zaman inandırıcılığımızı kaybederdik. Bu operasyonun liderlik boyutu çok önemli. Çünkü Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı’nı Rusya ile anlaşarak yaptık. Barış Pınarı harekâtını ise ABD’ye rağmen icra ediyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararlı duruşu ABD’yi geri adım atmak zorunda bıraktı." dedi.

9 EKİM'DE KRİTİK GÖRÜŞME

Selvi "Operasyondan önce Erdoğan’ın 9 Ekim günü ABD Başkanı Trump’la yaptığı kritik bir telefon görüşmesi var. Amerikalılar tarafından bir bölümü sızdırıldı. NBC News’a konuşan ABD’li bir yetkili, Erdoğan’ın Suriye’ye girmekte son derece kararlı olduğunu anlatırken, “Trump’ın Beyaz Saray daveti bile onu caydırmaya yetmedi” demişti. ABD’li yetkili, “Erdoğan’ın tutumu öncekinden daha katıydı” diye altını çizmek durumunda kalmıştı." ifadelerine yer verdi. 

"HAREKATIN KISA SÜRMESİ BEKLENİYOR"

Fırat Kalkanı Harekatı’nın 7 ay 6 gün, Zeytin Dalı Harekatı’nın ise 58 gün sürdüğünü hatırlatan Selvi, operasyonun süresine ilişkin de "Barış Pınarı harekâtının ise daha kısa sürmesi bekleniyor. Yıldırım hızıyla yürütülen operasyonda en önemli kent merkezlerinden olan Resulayn’dan sonra Tel Abyad’da da kontrol sağlandı." bilgisini paylaştı

SONRAKİ HABER