Saygı Öztürk: İstanbul Büyükşehir’e 4 müfettişle girildi

Sözcü gazetesinin Ankara temsilcisi Saygı Öztürk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başlatılan özel teftiş kapsamında dün itibarıyla belediyeye 4 müfettişin gidip çalışma yapmaya başladığını yazdı.

F5HABER F5HABER
Saygı Öztürk: İstanbul Büyükşehir’e 4 müfettişle girildi

Gazeteci Öztürk, bugünkü köşe yazısında şunları yazdı:

Dün itibariyle 4 mülkiye başmüfettişi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda inceleme-soruşturma kapsamında çalışmaya başladı. İstanbul Belediyesi, 557 teröristin kim olduğunu bilmiyor. Çünkü hepsinin işe girişlerinde ‘adli sicil kaydı olmadığına' ilişkin belge sunmuş. Eğer, onlar teröristse, bunları ayıklamak da savcılıkların görevidir. Müfettişler onların terör örgütü mensubu olup olmadığına değil, görevleri gereği teröristlere hizmet edip etmediğini yani iş ve işlemlerini soruşturabilir.

Ongun: Bu, İmamoğlu'na kumpas
Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun da KRT TV'ye yaptığı açıklamada, “8 işçinin İBB ile ilgisi yok. 29 tanesi İBB'nin çeşitli iştirak şirketlerinde çalışıyor. Bu arkadaşlarımız kendileri ile ilgili suç duyurusunda bulundular, Sabah gazetesine tazminat davası açtılar. Biz bu 557 kişi kim onu bilmiyoruz. Bize bu verilmedi" dedi.

"Ama bugün itibariyle İçişleri Bakanlığımızın görevlendirdiği müfettişler İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde mesailerine başladılar" diyen Ongun, "Devletimizle eş güdümlü, devletimizin istediği her belgeyi onlara teslim eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi var. Bu tamamen Ekrem İmamoğlu'na yönelik bir oyundur, kumpastır" diye konuştu.

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanlığı 26 Aralık’ta İBB’de çalışan 557 kişinin terör örgütleriyle irtibatlı/iltisaklı olduğuna yönelik ihbar, şikayet ve tespitlerin olduğunu duyurmuştu. Bakan Süleyman Soylu ertesi gün, “Bizim kimsenin belediyesiyle işimiz yok, bizim terörle mücadeleyle işimiz var” demişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Bakanlığa usul ve içerik yönünden sert eleştirilerde bulunmuştu.

SONRAKİ HABER