Sarıkaya: Babacanın partisi başka bahara kaldı

Ali Babacan, Abdullah Gül'ün ağabeyliğinde / yol göstericiliğinde sonbaharda ilan etmeyi planladığı yeni partisini kış veya ilk bahara erteledi. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'nın iddiasına göre "Babacan partileşme sürecini daha ağırdan alan, ekonomik gelişmelerin seyrini izleyip, riskini üstlenmeyen pozisyona geçmeyi daha uygun buluyor." 

F5HABER F5HABER
Sarıkaya: Babacanın partisi başka bahara kaldı

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeni parti kuracağına ilişkin iddialar gündemdeki yerini korurken, Habertürk yazarı sürece ilişkin detayların yer aldığı bir haber-analiz paylaştı.

Sarıkaya  "Babacan'ın partisi sonraki bahara" başlığıyla yayımlanan yazısında "Kurucusu olduğu AK Parti’den istifasının ardından yeni partinin sonbaharda kurulmasının hedeflendiği belirtilmişti. Hatta buna ilişkin adımların atıldığı, kendisi ve birlikte olduğu ekibin farklı kesimlerle yaptığı görüşmelerde de dile getirilmişti. Kurmay heyetinde yer alan isimlerle sohbetimizde de  ‘büyük ihtimalle sonbaharın sonuna doğru ‘ denilerek kuruluş zamanına da işaret edilmişti" ifadesini kullandı.

Sarıkaya şöyle devam etti:

Babacan ekibinin verdiği bilgiye göre partinin kuruluş tarihi revize edildi ve kış veya ilkbaharın ilk aylarına kaydırıldı.

Baştan belirteyim, parti kuruluşu tarihinin revize edilmesinin gerisinde AK Parti’den gelen tepkilerin etkisi yok…

Gerekçe ortaya konulurken öncelikle şu sorunun üzerinde duruluyor.

Kurulacak parti hangi ilke ve program üzerine oturacak?

‘Seçmenin istikrarı ve geleceği sorguladığı, kendisine umut verecek yeni isimlere yöneldiği dönemde, bu beklentilere hangi politikalarla karşılık verilecek? ‘

‘ORTAK AKILLA ÜRETİLMELİ… ‘

Soruya karşılık AK Parti’nin kurulduğu 2002 şartlarından çok uzaklaşıldığı, o günkü anlayışla ülke problemini çözmenin zor olacağı belirtiliyor. 

Seçmendeki talep değişikliğine ilave olarak, stratejinin de değişmesi gerektiğine vurgu yapılıyor.  

‘Buna ilişkin kapsamlı dosyalara ihtiyaç var ‘ tespitinin altı çiziliyor.  

Devamında şu cümleler geliyor: 

‘Bu dosyalar ortak akıl ile üretilmeli  Tabii ki hepimizin tek tek dosyaları hazırlama becerisi var  Ama ortak akılla hareket edeceğimizi söylüyorsak, sadece AK Parti kadrolarının değil, bize katılacak her kesimin katkı vermesi ve ortak akıl içinde hazırlanması gerekir  ‘

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

SONRAKİ HABER