Kemal Öztürk Covid-19’u nasıl yendi? Yazdıklarım, benim hastalığı geçirme şeklime özeldir

Koronavirüs aşısı için gönüllü olan ve ilk dozu yaptırdıktan hemen sonra hastalığa yakalan gazeteci Kemal Öztürk, yaşadıklarını anlattı. Hastalık seyrini başlıklar halinde paylaşan Öztürk "Ben hastalığı hafif atlatan gruptanım. Bu nedenle yazdıklarım, benim hastalığı geçirme şeklime özeldir" dedi.

F5HABER F5HABER
Kemal Öztürk Covid-19’u nasıl yendi? Yazdıklarım, benim hastalığı geçirme şeklime özeldir

Koronavirüs aşı çalışmaları için gönüllü olan ancak ilk dozu yapıldıktan hemen sonra virüse yakalan Habertürk yazarı Kemal Öztürk, hastalığı nasıl yendiğini yazdı.

Öztürk bugünkü köşe yazısında “Bir hekim olmadığımı ve hasatlığın kişiden kişiye göre değiştiğini unutmayalım” notunu düşerek Kovid-19’u nasıl yendiğini madde madde anlattı:

1. Hastalığım süresince sadece doktorlarımın bana söylediği tedavileri uyguladım. Bu hastalık kişiden kişiye farklı tepkiler verdiğinden, diğer hastaların dediklerini dikkate almadım.

2. Doktorlarımın kullan dediği ilacı kullandım, bitkisel yöntemleri yine onların tavsiyesine göre yaptım. Whatsapp gruplarından, sosyal medyadan ya da bana gönderilen mesajlardaki yöntem ve ilaç tavsiyelerine kulak asmadım.

3. Çok iyi beslendim. Eşim bu konuda çok büyük çaba gösterdi, kendisine müteşekkirim. D ve C vitaminleri takviyesi aldım. Üç öğün güçlü yemek yedim.

4. Her gün 2-3 litre arası su içtim ve doğrudan faydasını gördüm. Suyun çok büyük etkisi olduğuna özellikle dikkatinizi çekerim.

5. Çok dinlendim ama hafif egzersizler yapmayı da ihmal etmedim. Kaslarımı çalıştırarak kan dolaşımımı hızlandırdım. Germe hareketleriyle vücudumu zinde tuttum.

6. Kişisel ve çevre temizliğime çok dikkat ettim. Aile fertlerine bulaşmaması için izolasyonu dikkatli yaptım.

7. Kapalı yerde kalmanın verdiği ciddi psikolojik rahatsızlıklar oluşuyor. Bunu yenmek için çeşitli yöntemler uyguladım. Günlük yapılacak rutinler oluşturdum, bitirilmesi gereken iş listeleri yaptım (kitap okuma, yeni kitap çalışması, makale yazımı, izlenecek film, belgesel listesi vb. ).

8. Moralimi yüksek tuttum. Hastalığı yenmede çok önemli bir konu bu. Virüsten, hastalıktan hiç korkmadım. Onu yeneceğimden emin hareket ettim. Ve kısa süre içinde toparladım, hastalığı yendim.

Ben hastalığı hafif atlatan gruptanım. Bu nedenle yazdıklarım, benim hastalığı geçirme şeklime özeldir. Muhakkak doktor tavsiyesine uyun.

Allah tüm hastalarımıza şifa versin. Ölenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabrı cemil niyaz ederim.

Bu hastalıktan kesinlikle korkmayın. Önleminizi alın, sizi yakalarsa da onu kısa sürede yenecek şekilde motive edin kendinizi. Allah'ın izniyle hepimiz yeneceğiz bu lanet hastalığı.

SONRAKİ HABER