Hürriyet yazarı Nedim Şener: ABD ile askeri alanda da çatışma kaçınılmaz görünüyor

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, "Amerika fiilen PKK’nın yanında; öyleyse günün birinde ve çok uzun olmayan bir süre içerisinde Türkiye ile karşı karşıya gelmesi kaçınılmaz" diye yazdı. Şener sözlerinin devamında “Yalnızca bu alanda değil, Amerika Türkiye’ye her cepheden saldırıyor ve saldıracak” dedi.

F5HABER F5HABER
Hürriyet yazarı Nedim Şener: ABD ile askeri alanda da çatışma kaçınılmaz görünüyor

ABD’nin yeni Dışişleri Bakanı Antony Blinken, göreve geldiği ilk günlerde  Türkiye'yi "sözde stratejik ortak" olarak tanımlamış ve S-400 nedeniyle daha fazla yaptırım uygulanabileceğini söylemişti

"ABD ile çatışma kaçınılmaz"

ABD’nin yeni dönemdeki Türkiye politikasının şifrelerine ilişkin ipuçlarını değerlendiren Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, “Washington'ın PKK ve FETÖ'ye desteği dolayısıyla Türkiye ile ABD arasında bir askeri çatışmanın kaçınılmaz olduğunu” savundu.

Nedim Şener, Washington-Ankara ilişkileri hakkında bugünkü köşe yazısında şu görüşlerini dile getirdi:

Amerika Birleşik Devletleri’nin terör örgütü PKK/YPG’ye desteği bu kadar açıkken, kaçınılmaz olan Türkiye’nin terörle mücadelede Amerika ile karşı karşıya gelmesidir.

Türkiye, terörle mücadelesini uluslararası hukuka göre sınır ötesinde Irak ve Suriye topraklarında veriyor. Burada da Amerika fiilen PKK’nın yanında; öyleyse günün birinde ve çok uzun olmayan bir süre içerisinde Türkiye ile karşı karşıya gelmesi kaçınılmaz.


 

SONRAKİ HABER