Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök: Türkiye’yi Erdoğan mı yoksa gizli bir örgüt mü yönetiyor?

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, İngiltere merkezli bir şirketin yaptığı anket sonuçlarını paylaştı. Özkök'ün aktardığına göre Türkiye’de halkın yüzde 57’si ülkeyi “gizli bir örgütün yönettiğini” düşünüyor

F5HABER F5HABER
Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök: Türkiye’yi Erdoğan mı yoksa gizli bir örgüt mü yönetiyor?

Tüm dünya kitle iletişim araçları ve baş döndürücü bir şekilde gelişen teknolojik atılımlar sonrası neredeyse her şeyini açıkta yaşıyor. Ancak bir başka gerçek de tüm bunların dışında kalan gizli örgütlenmeler. Merak uyandıran bu örgütlenmelere yönelik şüpheler ve komplo teorileri bitmek bilmiyor. Anket şirketleri de zaman zaman bu tip konuları araştırıyor. Ancak Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün paylaştığı son araştırma bir hayli düşündürücü. 

Özkök, köşe yazısında Birleşik Krallık merkezli YouGov’un 21 ülkeden 22 bin insana “Bir ülkede iktidarda hangi parti olursa olsun o ülkeyi gizli bir örgüt yönetiyor tezine katılıyor musunuz?” sorusunu sorduğunu aktardı.

Türkiye’de halkın yüzde 57’si ülkeyi “gizli bir örgütün yönettiğini” düşünüyor

Özkök, YouGov’un “ülkeleri gizli örgütlerin yönettiği” tezine Türkiye’den verilen yanıtları köşesine taşıdı.

Özkök, yazısının devamında şunları kaydetti:

Şimdi sıkı durun. Türk halkının yüzde 57’si buna evet doğru diyor. Yani bizim ülkemiz de dahil bütün ülkeleri “gizli bir tek örgütün yönettiğine” inanıyor. Ama biz yine de durumumuza şükredelim. Nijerya halkının yüzde 78’i, Güney Afrikalıların yüzde 65’i, Meksikalıların yüzde 59’u, kendi ülkeleri dahil bütün dünyayı “gizli bir örgütün yönettiğine” iman ediyor. Yani biz yüzde 57 ile dördüncü sıradayız. Beşinci sırada da yüzde 56 ile Yunanistan var. Aynı sırada aynı oranla İspanya halkı da bulunuyor.
Özkök yazısında ayrıca şirketin ABD'nin uzaya çıkışı, 11 Eylül saldırısı, uzaylı, Kovid-19 gibi konularda ulaştığı anket sonuçlarını paylaştı.

SONRAKİ HABER