için kaldı

Hıncal Uluç’a köşe komşusundan Hande Sarıoğlu eleştirisi: Renkli kişiliğinin sana bir zararı oldu mu ki?

Sabah yazarı Hıncal Uluç'un oryantal videosu paylaşan Habertürk spor programı eski sunucusu Hande Sarıoğlu hakkında "Dünyada hangi spikerin benzer eylemini gördünüz" sözlerine köşe komşusu Melih Altıok'tan eleştiri geldi. Altıok Hıncal Uluç’un renkli kişiliğine vurgu yaptığı yazısında "Şaşırtıcı şekilde özgürlüklerden değil yasakçılıktan yana tavır koyuyorsun" ifadelerini kullandı

F5HABER F5HABER
Hıncal Uluç’a köşe komşusundan Hande Sarıoğlu eleştirisi: Renkli kişiliğinin sana bir zararı oldu mu ki?

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, oryantal videosunu sosyal medyadan paylaşan ve Habertürk yönetiminden gelen tepkiyle işinden ayrılan Hande Sarıoğlu için sert eleştirilerde bulunmuş "Siz hangi spikerin, benzeri bir eylemini sosyal medyaya koyduğunu duydunuz, dünyada? Haber, habercinin, yani sunucunun kimliği ile eş değerlidir. Haberin güvenirliği, sunucunun güvenirliği, haberin saygınlığı, sunucunun saygınlığı ile paralel gider.., sunucunun saygınlığı ile paralel gider." yorumunda bulunmuştu. 

"Yasakçılıktan yana tavır koyuyorsun"

Sabah yazarı Melih Altıok, bugünkü yazısında Hıncal Uluç’a Hande Sarıoğlu eleştirisinden bulundu. Altıok “Bizler senin oryantal taklidi yapmaktan çekinmeyen ünlü ekran yüzü arkadaşlarınla verdiğin pozlarla çok eğlendik zamanında. Köşenden, Rahmi Koç'un da arkadaşı olan Şapka Ertekin'le, Tevfik Bey'le Bebek'in, Ortaköy'ün tozunu attırdığınız günlerin eğlenceli hikâyelerini okuduk, dinledik... İş dışında, renkli kişiliğini ortaya koymanın, olduğun gibi görünmenin sana bir zararı oldu mu ki?” diyen Altıok, “Bu izolasyon tedbirleri nedeniyle eve kapanmak, hep tam ortasında olduğun hayattan kopmak senin de canını sıkmış olmalı. Bu yüzden ‘Kime ne’ denilerek çoktan bitmesi gereken bir tartışmada bile şaşırtıcı şekilde özgürlüklerden değil yasakçılıktan yana tavır koyuyorsun” ifadelerini kullandı.

Önerinde samimi misin?

Altıok ayrıca yazısında, “Hıncal Abi enerjisini hiç kaybetmeyen deneyimli bir büyüğümüz. Gençler olarak mesleğe ve hayata dair tavsiyelerini de önemsiyoruz. Bu yüzden açıkça soracağım. Hıncal Abi, ‘Haberci, içinize şüphe düşürdüğü an, artık o alanda kalamaz. Oryantal dans yapıp sosyal medyaya koyan bir kadının televizyonlarda yapacağı çok şey var. Mesela bir eğlence programı ya da güldüren bir talk şov sunuculuğu’ şeklindeki önermende samimi misin?” diye sordu.

ORYANTAL DANS VİDEOSU SONRASI İSTİFA ETMİŞTİ
Hande Sarıoğlu sosyal medya hesabından oryantal dans yaptığı bir videosunu yayınlamış, olayın gündeme gelmesi sonrası ise Habertürk’teki görevinden istifa etmişti.

SONRAKİ HABER