Habertürk yazarı Kübra Par: Kılıçdaroğlu kantarın topuzunu kaçırdı

Habertürk yazarı Kübra Par, Sedat Peker'in bir siyasetçiye "her ay 10 bin dolar gönderdiği" iddiasıyla ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop arasındaki polemiğe ilişkin "Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Şentop’u eleştireyim derken kantarın topuzunu kaçırdı...Tutup da Meclis Başkanı’na 'Açıklamıyorsan sen de mi para alıyorsun yoksa?' denilir mi hiç?" yorumunu yaptı.

F5HABER F5HABER
Habertürk yazarı Kübra Par: Kılıçdaroğlu kantarın topuzunu kaçırdı

Kılıçdaroğlu, Şentop'a, "Peker'den 10 bin dolar maaş alan siyasetçiyi açıklama" çağrısı yaptı. Şentop ise Kılıçdaroğlu'nun kendisine "iftira" attığını söyledi. Kendisinin de söz konusu ismin açıklanmasını istediğini belirten Şentop "Bunu açıklayacak kişi ben değilim, muhatabıdır" dedi.
 

Habertürk yazarı Kübra Par, bugünkü köşe yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Sedat Peker’den ayda 10 bin dolar maaş alan siyasetçi var” şeklindeki ifadesinin ardından başlayan tartışmalarla ilgili yazdı.

CHP liderini TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a yönelik söylediği “TBMM Başkanı Şentop, bu kara gölgeyi kaldırmak zorundadır. Eğer Şentop bu 10 bin dolar konusuna sessiz kalamaz. Sessiz kalıyorsa ‘Acaba o da mı alıyor’ diye sorulur” şeklindeki ifadesi dolayısıyla eleştiren Par’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Eğer ki bir siyasetçinin bir suç örgütü liderinden para aldığı öne sürülüyorsa bu çok vahim bir iddiadır. Eğer ki bir milletvekilinin olay çıkarmak için bir mafya babasından adamlarını göndermesini talep ettiği söyleniyorsa bu daha da korkunç bir iddiadır. Hele de ki bu para alma iddiası bizzat İçişleri Bakanı’nın ağzından çıktıysa kim olduğu acilen kamuoyuna açıklanmalı, görevdeki bir milletvekilli ise hakkında gerekli süreç derhal başlatılmalıdır.

Muhalefet liderinin konunun araştırılması için Meclis Başkanı’na çağrı yapması hatta biraz sıkıştırması da anlaşılır bir durumdur. Ama tutup da Meclis Başkanı’na “Açıklamıyorsan sen de mi para alıyorsun yoksa?” denilir mi hiç? Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Şentop’u eleştireyim derken kantarın topuzunu kaçırdı.

Tabii bu arada iktidarın tavrı da problemli. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Savcılar çağırırsa anlatacağım” demeyi bırakıp kamuoyu vicdanını rahatlatacak net açıklamayı yapmalı, AK Parti de konu hakkındaki sessizliğini bozarak Şentop’un sırtındaki bu kamburu almalı.

SONRAKİ HABER