Ertuğrul Özkök: Kadir İnanır Türkiye’dir onu hırpalamak kimseye yarar sağlamaz

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Devran’ oyununa giden oyuncu Kadir İnanır’a yönelik “Selahattin Demirtaş bir tiyatro yazıyor. Birileri de karşısına geçip o tiyatroyu seyrediyor, alkışlıyor. Eksik yapmışsınız Kadir Efendi” sözlerine göndermede bulunarak “Kadir İnanır Türkiye’dir, onu hırpalamak kimseye yarar sağlamaz” ifadesini kullandı.

F5HABER F5HABER
Ertuğrul Özkök: Kadir İnanır Türkiye’dir onu hırpalamak kimseye yarar sağlamaz

3 yılı aşkın süredir cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Devran isimli ikinci öykü kitabını çıkardı.

14 öyküden oluşan Devran, Oyuncu Jülide Kural ve Ömer Şahin tarafından okuma tiyatrosu olarak geçen gün sahneye taşındı. Oyunun ilk sahnesinde Kural’ın hayat arkadaşı Kadir İnanır da yerini aldı. Çözüm sürecinin ‘Akil İnsan’ı sanatçı Kadir İnanır’a en sert tepki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi.

Soylu, “Eksik yapmışsınız Kadir efendi, o tiyatroya gidenler... O tiyatronun bir tarafına şehit edilen Yasin Börü’nün fotoğrafını da assaydınız, katledilen 39 kişinin de fotoğrafını assaydınız” dedi. 

"KADİR İNANIR TÜRKİYE'DİR"

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök Kadir İnanır'a köşesinde yer vererek "Kendini oynayan, oynadıkları kendi olan harbi bir Karadeniz delikanlısıdır.Barışı sağlamak için, kendi arkadaş grubunu karşıya almak pahasına, “Akil İnsanlar”a katıldı. Çok sevdim o tavrını.Şimdi de aynı duygularla yürüyor.Yine seviyorum duruşunu.Kadir İnanır Türkiye’dir...Onu hırpalamak kimseye yarar sağlamaz.Çünkü bu insanlara ileride yine ihtiyacımız olacak." yorumunda bulundu.

SONRAKİ HABER