Ahmet Hakan'dan millet ittifakı yorumu: Temel Bey, Oğuzhan Bey’e itiraz etmez...

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Erdoğan-Asiltürk ziyaretini için “Millet İttifakı’nda Demokrat Parti gitti, Saadet Partisi gitti gidiyor gibi" yorumunu yaptı.

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan'dan millet ittifakı yorumu: Temel Bey, Oğuzhan Bey’e itiraz etmez...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk ile görüşmesi, siyasi kulisleri hareketlendirmişti.

"MİLLET İTTİFAKI YARA MI ALDI?"

Gerçekleştirilen ziyaret "Cumhur İttifakı genişliyor mu" ya da "Millet İttifakı yara mı alıyor" sorularını da beraberinde getirdi. 

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, görüşmeye ilişkin “Millet İttifakı’nda Demokrat Parti gitti, Saadet Partisi gitti gidiyor gibi" yorumunu yaptı.

"GÖRÜŞMEDEN BİR ŞEY ÇIKMAZ"

Hakan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Oğuzhan Asiltürk’le görüşmesinden bir şey çıkmaz. Temel Bey’in yaklaşımı önemlidir' diyenler var. Hiç böyle demesinler. Çünkü Temel Bey, Oğuzhan Bey’e itiraz etmez. Saadet Partisi’nin arkasında asıl isim Oğuzhan Asiltürk’tür. Temel Bey de... Oğuzhan Bey’in yaklaşımını benimser ve ciddiye alır." düşüncesini dile getirdi.

Hakan yazısında, "Yani millet ittifakı açısından durum şudur: Demokrat Parti gitti. Saadet gitti gidiyor gibi..." ifadesini kullandı. 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asiltürk'le görüşmesine ilişkin şunları söylemişti:

Geçmişte beraber olduğumuz bir büyüğümdür. 86 yaşında bir büyüğüm. Benim bu ziyaretim hem bir nezaket ziyareti hem de bu ittifak meselesinde yani bir seçim ittifakı mı olur veya geleceğe yönelik biz bir terörle mücadele verirken burada bu terörle mücadelede her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım. Yani biz bir yalnızlığı hissetmememiz lazım. Bunun için de şu anda buna benzer görüşmeleri bundan sonra da yapmayı planlıyorum, yapacağım.

SONRAKİ HABER