Ahmet Hakan'dan MHP'li Haberal'a: 'Çalışma arkadaşımı kollarım' anlayışından çıkın lütfen

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, MHP’li vekil Erkan Haberal’ın özel aracının özel güvenlik görevlisine kasten çarpmasıyla ilgili Haberal’dan gelen "Maksatlı, kötü niyetli ve provakatif ANFA görevlisi olayın yegane sorumlusudur" açıklamasına tepki göstererek "Birlikte çalıştığım çalışma arkadaşımı kollarım' anlayışından çıkın lütfen" çağrısında bulundu.

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan'dan MHP'li Haberal'a: 'Çalışma arkadaşımı kollarım' anlayışından çıkın lütfen

Ankara'da eski bakan Zeki Ergezen'in cenazesine katılmak üzere camiye gelen MHP Milletvekili Erkan Haberal'ın şoförü, aracın bahçeye geçişinin yasak olduğunu belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi personeline çarptı.

Olayın ardından açıklama yapan MHP Milletvekili Erkan Haberal, "Maksatlı, kötü niyetli ve provakatif ANFA görevlisi olayın yegane sorumlusudur" diyerek aracın çarptığı görevliyi suçladı. 

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan Haber'ın bu açıklamasını eleştirerek "Birlikte çalıştığım çalışma arkadaşımı kollarım' anlayışından çıkın lütfen"  dedi. 

Hakan, "Meclis Başkanvekili Erkan Haberal’ın Hacıbayram Camisi’nde yaşadıkları olayla ilgili tartışmalar var. Görüntüleri baştan sona izledim. Ulaştığım sonuç şudur: Yaşanan olayın tek sorumlusu Erkan Haberal’ın şoförü... Erkan Bey, makam aracının durdurulduğu yerde arabasından inip camiye yaya olarak gittikten sonra... Haberal’ın şoförü, 'Bizi nasıl durdurursunuz' havasına giriyor. Görevlinin üzerine araç sürmesi falan hep bu hava yüzünden. 'Bize ne kadar kaba davranmış olurlarsa olsunlar kurala uyalım, diklenmeyelim' falan demiyor. Erkan Haberal’a söz gelmesin diye bir kaygısı yok." düşüncesini dile getirdi. 

Hakan, "Erkan Haberal’ın makam şoförünü korumak için yaptığı açıklamaları da okudum.Buradan Erkan Bey’e sesleniyorum:  'Birlikte çalıştığım çalışma arkadaşımı kollarım' anlayışından çıkın lütfen. Makam şoförünüzle konuşun. Kendisini uyarın. Daha çok onun tutumu nedeniyle tartışmaların ortasında kaldığınızı fark edin." ifadesini kullandı. 

SONRAKİ HABER