Ahmet Hakan'dan CHP liderine bir tepki daha: Kılıçdaroğlu’nun “İki bakan bizi bilgilendirdi, çok memnun olduk” demesini beklerdim

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Gara bilgilendirmesinin hemen ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında “13 şehidin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır” açıklaması na vurgu yaparak, “İki bakan bizi bilgilendirdi, çok memnun olduk” demesini beklediğini yazdı.

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan'dan CHP liderine bir tepki daha: Kılıçdaroğlu’nun “İki bakan bizi bilgilendirdi, çok memnun olduk” demesini beklerdim

PKK'nın alıkoyduğu 13 vatandaşımızı Gara'da şehit etmesiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Dünkü yazısında "Silahsız masum 13 insanımızı, kafalarına kurşun sıkarak öldüren ve öldürtenler kabak gibi ortadayken... “13 şehidin sorumlusu Cumhurbaşkanıdır” diye açıklama yapmak. Her şeyden önce ayıptır." diyen Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, konuya bugün de kaldıı yerden devam etti. 

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, "İki tarafın fanatikleri için değil... Sessiz çoğunluk için yazılmış bir yazı" başlığıyla yayımlanan yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 500 bin TL'lik manevi tazminat davası açtığı Kılıçdaroğlu'nun TBMM Grup Toplantısı'nda dile getirdiği "13 şehidin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır." açıklamasına ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

"Kılıçdaroğlu’nun “İki bakan bizi bilgilendirdi, çok memnun olduk” demesini beklerdim"

Hakan, "Oysa ben beklerdim ki... Kemal Kılıçdaroğlu, o konuşmasında şu üç vurguyu eşit oranda yapsın: Bir: İki bakan geldi. Bizi bilgilendirdi. Bundan çok memnun olduk. Yıllardır talep ettiğimiz bir şeydi bu... Kritik konularda muhalefetin bilgilendirilmesini istiyorduk. Geç de olsa böyle bir olayın gerçekleşmesinden memnunuz. Bu nedenle iktidara teşekkür ediyor, bunun devamının gelmesini talep ediyoruz.” ifadesini kullandı. 

Hakan yazısında şunları kaydetti: 

İki: 13 şehidin birinci derecede sorumlusu PKK’dır. Bu kanlı terör örgütü, elleri kolları bağlı insanlarımızı gözünü bile kırpmadan alçakça katletmiştir. Bu katliamın tetikçileri, tetikçilerine emir verenleri, sorumluları ve her türlü uzantıları, insanlık önünde hesap verecektir. Şehitlerin kanı yerde kalmamalıdır.

Üç: Gelelim iktidarın sorumluluğuna... Bu operasyon, 13 şehit verilmeden yapılamaz mıydı? Bu operasyonda hangi hatalar yapıldı? Hangi eksikler var? Bu işin siyasi sorumluluğu iktidardadır. İktidar bunun hesabını vermelidir. Derhal bu konuda bir soruşturma açılmalıdır.

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını işte bu üç ana eksen üzerine kursaydı... Tabii ki yine iktidarın hoşuna gitmeyecekti, tabii ki yine ağır ve sert eleştirilere maruz kalacaktı, tabii ki yine Cumhurbaşkanı kendisine yüklenecekti. Ama bir fark olacaktı: İki tarafın da fanatiklerinin dışında kalan geniş toplumsal kesimlerin vicdanında Kemal Kılıçdaroğlu, sonsuz haklı olacaktı."

SONRAKİ HABER