Ahmet Hakan uyardı: Halimiz harap!

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınından kurtulmanın tek çözümü olan aşılamanın bir an önce yapılması gerektiğini belirterek "Şu dakikadan itibaren Fahrettin Koca Bey’in omzundaki ağır yük budur." dedi.

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan uyardı: Halimiz harap!

Tek bir kişiden başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs yayılmaya devam ediyor. Maske, mesafe ve hijyen uyarılarının yanı sıra karantina, sokağa çıkma yasakları ve daha bir çok önlem denendi. Ancak tüm bunlar ancak virüsün hızını yavaşlatmaya yetiyor. Önüne geleni hasta eden virüs adeta bir kabus gibi tüm dünyanın üzerine çöktü. 

TEDARİK SORUNU BAŞ GÖSTERDİ

Virüse karşı şu an tek çare aşılama. Pandemiyi durdurmak için dünya ülkeleri ve Türkiye aşılama çalışmalarına başladı. Ancak tedarik sorunu büyük bir sıkıntı haline gelmeye başladı.

BULAMAZSAK HALİMİZ HARAP!

Konuyu bugünkü köşesinde değerlendiren Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, aşı tedariğinde en büyük yükün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da olduğunu belirterek "Çin, Alman, Rus... Nereden hangi aşıyı buluyorsak bulup... Haziran sonuna kadar yüzde 75’i aşılamalı ve adına “toplumsal bağışıklık” denilen o ideale ulaşmalıyız. Yoksa halimiz harap. Haziran sonuna kadar yeterli aşıyı bulup buluşturmak... Şu dakikadan itibaren Fahrettin Koca Bey’in omzundaki ağır yük budur." dedi. 

YARI KAPANMADAN SONUÇ ALINAMIYOR

Hakan yazısında, "Vaka sayısı açısından Avrupa birincisiyiz. Dünyada dördüncüyüz. 40 binleri geçmiş durumdayız. Varyantlar kaplamış her bir yanımızı. En çok da İngiliz varyantı. Durduramıyoruz. Durdurabileceğimize dair bir umut da yok. Tam kapanma kararı alınamıyor haklı olarak. Yarı kapanmadan ise sonuç alınamıyor. Artık tek bir çıkar yol kalmış durumda: Toplumun yüzde 75’ini aşılamak." düşüncesini dile getirdi.

Hakan şu ifadeleri kullandı: 

"Çin, Alman, Rus... Nereden hangi aşıyı buluyorsak bulup... Haziran sonuna kadar yüzde 75’i aşılamalı ve adına “toplumsal bağışıklık” denilen o ideale ulaşmalıyız. Yoksa halimiz harap. Haziran sonuna kadar yeterli aşıyı bulup buluşturmak... Şu dakikadan itibaren Fahrettin Koca Bey’in omzundaki ağır yük budur."

SONRAKİ HABER