Ahmet Hakan racon kesti: Koskoca ülke için genel düzenleme yapılmalı

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, “Gecenin ikisinde, üçünde sonuna kadar açık müzikle bütün bir mahallenin esir alınmasına sonuna kadar karşıyım” dedi ve buna yönelik bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. Hakan, düzenlemenin bütün ülke için olamayacağını ifade ederken “İstisnalar mutlaka gözetilmeli” dedi.

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan racon kesti: Koskoca ülke için genel düzenleme yapılmalı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabine toplantısının ardından halka seslenen Erdoğan, koronavirüs salgını sebebiyle Türkiye genelinde uygulanan kısıtlamalarla ilgili açıklamalar yaptı. 1 Temmuz'dan itibaren sokağa çıkma kısıtlamalarının tümüyle kaldırılacağını belirten Erdoğan, "Müzikle ilgili sınırlamayı da daha ileri bir saat olan 24.00'e çekiyoruz. Kusura bakmasınlar gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur." diye konuştu.

Erdoğan'ın, 21 Haziran Dünya Müzik Günü'ne denk gelen açıklaması tepkilere neden olmuştu. Eleştirilen ifadelerinin ardından Ahmet Hakan, "Müzik raconu" başlığı altında bugünkü köşe yazısında şu satırları kaleme aldı:

Gecenin ikisinde, üçünde sonuna kadar açık müzikle bütün bir mahallenin esir alınmasına sonuna kadar karşıyım. Bunun bir sınırlaması olmalı ve sağlam bir kurala bağlanmalı. “Saat 24.00’ten sonra etrafı rahatsız edecek tarzda müzik yayını yapılamaz” denilmeli. Ama koskoca ülke için genel düzenleme de yapılmamalı. İstisnalar mutlaka gözetilmeli.

Mesela gece kulüpleri var. Saat 23.00’ten sonra faaliyet gösteren. Onlar için özel bir düzenleme şart. Tabii ses yalıtımı konusunda önlem almayı zorunlu tutarak.

Turizm bölgelerimiz var. Mesela Bodrum... Mesela Çeşme... Mesela Antalya... Ve daha niceleri... Saat 24.00’ten sonra müzik, oraların en önemli eğlence ve geçim kaynağı. Oralar için de özel düzenlemeler yapılmalı.

Bu söylediklerimin salgın tedbirleriyle alakası yok. Salgın olsa da olmasa da... Türkiye’nin bu soruna el atması ve mantıklı kurallar içinde çözmesi gerekir.

SONRAKİ HABER