için kaldı

Ahmet Hakan “Özdağ 'Bu akşam burada bomba patlayacak' demişti"

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, CNN Türk'teki Tarafsız Bölge programında İYİ Parti'yi karıştıran açıklamalarda bulunan Ümit Özdağ'ın hafta boyunca buna hazırlandığını ve program başlamadan önce kendisine “Bu akşam burada bomba patlayacak” dediğini aktardı.

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan “Özdağ 'Bu akşam burada bomba patlayacak' demişti"

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın partisinin İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu’yu FETÖ’cü olmakla itham ettiği programın öncesi ve sonrasında yaşananları kaleme aldı. Hakan’ın aktardığına göre Özdağ, program öncesi “Bu akşam bomba patlayacak” dedi.

Hakan, bugünkü köşe yazısında Özdağ ile önceki gün CNN Türk’te Tarafsız Bölge programında yaptığı programın perde arkasını yazdı.

Hakan’ın yazısı şöyle:

"Özdağ aradı"

Ümit Özdağ, İYİ Parti içinde yaşanan tartışmalara hiç girmemişti bu zamana kadar. “Partimin iç meselelerini kamuoyu önünde tartışmam” diyerek... Bir sabah beni aradı. Ve şöyle dedi: “Ahmet Bey, ben sizin programınızda İYİ Parti’de yaşananlarla ilgili konuşmak istiyorum.” Hiç düşünmeden cevap verdim: “Tabii ki.”


"Uzun hazırlık"

Bir hafta sonrası için sözleştik. Yani Ümit Özdağ, programda yapacağı açıklamalara bir hafta boyunca hazırlanmıştı. Bir çıkış yapmaya karar vermişti, sonuçlarını da göze alarak... Üzerine basa basa şunu söyledi: “Programda İYİ Parti ile ilgili her konuyu konuşmak istiyorum.”


"Bomba patlayacak"

Program saatine yaklaşık yarım saat kala Ümit Özdağ, CNN Türk’e geldi. Ne diyecekti? Nasıl bir açıklama yapacaktı? O ana kadar bilmiyordum. Selamlaştık. Çay-kahve söyledik. Ve ben, “Ne diyeceksiniz programda? Koray Aydın’dan mı söz edeceksiniz?” diye program öncesi sohbeti başlattım. Koray Aydın’dan bahsedeceğini söyledi. “Sadece Koray Aydın’dan mı söz edeceksiniz?” diye sordum. Güldü. “Hayır” dedi. Ve ekledi: “Başka şeylerden de söz edeceğim. Bu akşam burada bomba patlayacak.”

"Aydın değil Kavuncu"

 Sohbeti biraz ilerlettiğimizde şunu fark ettim: Ümit Özdağ’ın temel meselesi Koray Aydın’la ilgili değildi. Koray Aydın’ı dar kadrocu motivasyonla hareket etmekle suçluyordu falan ama asıl meselesi İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu idi.

Yazının devamı için tıklayın

SONRAKİ HABER