Ahmet Hakan: İmamoğlu bu açıklamaya rağmen aday olur

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Cumhurbaşkanlığı adaylığı” konusunda yaptığı son açıklamayı değerlendirdi. Hakan “Millet İttifakı uzlaşırsa İmamoğlu bu açıklamaya rağmen aday olur, yani kapı tam kapanmış değil” yorumunda bulundu.

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan:  İmamoğlu bu açıklamaya rağmen aday olur

Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda ismi sürekli gündeme gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kent tarihinin en başarılı belediye başkanı olmak istediğini ifade ederek daha ötesinde bir hedefinin olmadığını söylemişti. 

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Cumhurbaşkanlığı adaylığı” konusunda yaptığı son açıklamayı değerlendirdi.

Hakan, bugünkü köşe yazısında İmamoğlu’nun “Ben şu anda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’yım. Bu durumda bana düşen belediye başkanlığını en iyi şekilde yapmak. Şu an benim aklımdan geçen ve amacım, İstanbul’da görevini en iyi yapan bir belediye başkanı olmaktır. Dahası hedefim, İstanbul’da tarihin en başarılı belediye başkanı olmaktır, daha ötesi yok” şeklindeki açıklamasına yer verdi.

Bu açıklamadan dört sonuç çıkardığını söyleyen Hakan, bunları şöyle sıraladı:

BİR: Meral Akşener, İmamoğlu’nu övünce, “Akşener, İmamoğlu kartını masaya sürdü” yorumları yapılmıştı. İmamoğlu, bu kıskaçtan kendini kurtarmak istiyor.

İKİ: İmamoğlu, bu açıklamayla Kemal Kılıçdaroğlu’na “Ben senin önünde engel olmam, sen adaysan benim bir çıkışım olmaz” mesajı veriyor.

ÜÇ: Adaylık topunun ayağına gelmeyeceğini fark eden İmamoğlu, “Benim zaten öyle bir amacım yoktu” demenin yapı taşlarını döşüyor.

DÖRT: Millet ittifakı, İmamoğlu’nun aday olması konusunda uzlaşırsa... İmamoğlu, bu açıklamaya rağmen aday olur. Yani kapı tam kapanmış değil.

Politikyol Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Fırat’ın sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda şunları söylemişti: 

“Ben şu anda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Bu durumda bana düşen belediye başkanlığını en iyi şekilde yapmak. Ben görevimi en iyi şekilde yaparsam memleketin kurtuluşuna en büyük hizmeti yapmış olurum.

Şu an benim aklımdan geçen ve amacım, İstanbul'da görevini en iyi yapan bir belediye başkanı olmaktır. Dahası hedefim, İstanbul'da tarihin en başarılı belediye başkanı olmaktır, daha ötesi yok.

Ben bunu yaparsam zaten değişim olacaktır değişime büyük bir katkı sunmuş olurum. Yani birilerinin dediği gibi ‘İstanbul'u alan Türkiye'yi alır’ tezine de damga basmış olacağım. Benim yapmak istediğim budur. İnşallah az önce ifade ettiğim gibi İstanbul'un en başarılı belediye başkanı olurum.”

SONRAKİ HABER