Ahmet Hakan: HDP'ye çiçek uzatma görevi onlara kaldı

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Demirtaş’ın 'Devran' kitabının tiyatro oyununu birlikte izleyen, Başak Demirtaş, Dilek İmamoğlu, Selvi Kılıçdaroğlu ve Canan Kaftancıoğlu için  "CHP, oy açısından büyük ihtiyaç duyduğu HDP’ye parti olarak çiçek uzatamıyor. Demek ki bu görevi Dilek Hanım, Selvi Hanım ve Canan Hanım üstlenmiş durumda." yorumunu yaptı

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan: HDP'ye çiçek uzatma görevi onlara kaldı

3 yılı aşkın süredir cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Devran isimli ikinci öykü kitabını çıkardı.

14 öyküden oluşan Devran, Oyuncu Jülide Kural ve Ömer Şahin tarafından okuma tiyatrosu olarak geçen gün sahneye taşındı.

Oyunu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Başak Demirtaş, eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Selvi Kılıçdaroğlu ve Dilek İmamoğlu ile Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve Sanatçı Kadir İnanır birlikte izledi.

Konuyu bugünkü köşesinde değerlendiren Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, CHP'nin açıktan HDP'ye destek veremediğini öne sürerek ""Selvi Hanım, Canan Hanım, Dilek Hanım... Bu üç isim, CHP’nin HDP’yi ittifak içinde tutma politikasının ve diplomasisinin yumuşak gücü haline geldi gibi... Bu üç ismin Başak Hanım’la her buluşması, HDP’yi ittifak içinde tutma azminin bir göstergesi... Görebildiğim kadarıyla HDP de mesajı alıp kabul etmiş gibi..." görüşünü savundu. 

 Bu isimlerin daha önce de buluştuğunu kaydeden Hakan "CHP neden parti olarak HDP’ye açıktan çiçek uzatamıyor? Bunun iki nedeni var: Gelebilecek tepkilerden ürküyor, bir... İYİ Parti’yi küstürmekten korkuyor, iki... İyi ama eşlerin buluşması tepki almaz mı? Tabii ki alır. Demek ki CHP, o tepkiyi “göğüslenebilir” olarak görüp değerlendiriyor."dedi. 

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Kastamonu'nun Ilgaz dağları bölgesinde, Ilgaz-2 Yurduntepe Kayak Merkezi'nin açılışına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı konuşmada "Her yeri yakıp yıktılar, 39 kişiyi katlettiler. Talimatı PKK verdi. Türkiye'ye talimatı, o günkü HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve onların merkez yönetim kurulu üyeleri getiriyor. Selahattin Demirtaş bir tiyatro yazıyor. Birileri de karşısına geçip o tiyatroyu seyrediyor, alkışlıyor. Eksik yapmışsınız Kadir Efendi. Eksik yapmışsınız o tiyatroya gidenler. O tiyatronun bir tarafına şehit edilen Yasin Börü'nün de fotoğrafını assaydınız, katledilen 39 kişinin de fotoğraflarını assaydınız. Elinizdeki, kanları tiyatro oyunları ile temizleyemezsiniz. Bu milleti de aldatamazsınız. Bu ülkeyi de bölemeyeceksiniz. Yurt dışına gidip kulaklarına üflenen birtakım telkinlerle Türkiye'nin huzurunu bozamayacaksınız. Türkiye eski Türkiye değil." demişti. 

SONRAKİ HABER