için kaldı

Ahmet Hakan: HDP, başkalarını suçlamak yerine aynaya baksın

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, 7 Haziran 2015’te seçime ilk kez katılan  ve yüzde 13.1 oy alarak Meclis’e giren HDP’nin o tarihten beri “aynı olmadığını” söyledi.

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan: HDP, başkalarını suçlamak yerine aynaya baksın

Hakan, bugünkü köşe yazısında HDP’ye dair şu görüşlerini savundu:

7 Haziran 2015 seçiminden önce...

HDP’nin durumu aşağı yukarı şöyle bir şeydi:

Türkiye partisi olma umudu veriyordu. Silahların susmasında rol oynayacak gibiydi. Dağın önüne geçme potansiyeli taşıyordu. Terörü demode, siyaseti moda haline getirmişti. Barış sürecinin en önemli mimarı olacak gibiydi. Bölgeye sıkışıp kalmıyor, tüm Türkiye’ye açılıyordu. Kürt sorununda odak noktası olacak gibiydi.
7 Haziran 2015 seçiminde... İşte bu havasının karşılığını fazlasıyla aldı HDP... Oylarını tarihlerindeki en yüksek seviyeye taşıdı. Sonra bir şey oldu. Kötü bir şey! Çok kötü bir şey! Silahlar konuştu, cinayetler işlendi, bombalar patladı, terör yükselmeye başladı. Olup bitenin anlamı şuydu: Dağdakiler, HDP’ye... “Hop birader! Hemen havaya girme. Unutma! Patron biziz” diyorlardı. HDP, buna karşılık... “Gık” bile demedi, diyemedi. Ne “gık” demesi... Her haliyle, her tavrıyla, her edasıyla... “Tamam abi! Patron sensin” dedi ve dağa teslim oldu. O gün bugündür HDP, artık eski HDP değil.


CHP’nin açıktan HDP’nin yanında görünmemek için çaba sarf etmesinin de... Yaptıkları yürüyüşün toplumsal destek bulamamasının da... HDP’lilerin sözlerinin eskisi kadar önem taşımamasının da... HDP sözcülerinin ekranlara çıkamamasının da... İYİ Parti’nin HDP üzerinden sıkıştırılmasının da... Arkasında yatan en temel neden budur. Kısacası HDP ve HDP goygoycuları, başkalarını suçlamak yerine aynaya bakmalıdır.


Türkiye'yi sarsan 5 ay

HDP’nin 80 milletvekili kazandığı 7 Haziran seçiminde hükümet kurulamasının ardından Türkiye, 1 Haziran’da tekrar sandığa gitmişti. Aradaki beş aylık süreçte Türkiye’de birçok saldırı gerçekleşmiş, onlarca vatandaş hayatını kaybetmişti. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, partisini kurmadan önce "Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz. Bizi bugün eleştirenler, insan yüzüne çıkamaz” ifadelerini kullanmış, Türkiye’yi sarsan 5 aylık süreci tekrar tartışmaya açmıştı.

SONRAKİ HABER