için kaldı

Ahmet Hakan: Diyarbakır Anneleri böyle ciddiyetsiz şovlara alet edilemez

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır Anneleri ziyaretini "şov" olarak niteledi. Hakan sözlerinin devamında "Hiç kimse Diyarbakır Anneleri’nin şerefli duruşlarını, bu tür sululuklara meze yapamaz" görüşünü savundu.

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan: Diyarbakır Anneleri böyle ciddiyetsiz şovlara alet edilemez

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır Anneleri’ne yönelik ziyaretine tepki gösterdi.

Hakan’ın yazısının ilgili kısmı şöyle: Diyarbakır Anneleri... Çok önemli, çok kutlu, çok ciddi, çok yeni, çok esaslı, çok cesur bir girişimde bulundular, bulunuyorlar. Dağa götürülen evlatları için yılların sessizliğini bozuyorlar. Ve evlatlarını PKK’dan istiyorlar. İnatla, ısrarla, sabırla, yılmayarak, usanmayarak... Dün bu ciddiyeti, bu saygınlığı, bu cesur girişimi bozan bir olay yaşandı. Uzun zamandan beri Kılıçdaroğlu’nun aleyhinde çeşitli çıkışlar yapmasıyla tanınan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu... “Ben de kardeşimi HDP’den istiyorum” diyerek... Diyarbakır Anneleri’nin yanında poz verdi. Diyarbakır Anneleri... Böyle ciddiyetsiz şovlara, böyle sulu yaklaşımlara, böyle politik sulandırmalara alet edilemez. Hiç kimse Diyarbakır Anneleri’nin şerefli duruşlarını, bu tür sululuklara meze yapamaz.

 "Cebine para koyup çık şunu yap diyorlar"

Celal Kılıçdaroğlu ağabeyi Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla kesin ihraç istemiyle disipline verilmişti. Celal Kılıçdaroğlu da "Bu saatten sonra ben zaten CHP'de durmam. Hiç zahmet etmesinler, istifamı veriyorum" diyerek CHP'den istifa etmişti. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kardeşi hakkında 2016 yılında yaptığı açıklamada ”Kardeşim küçük bir çocuk değil illa benim siyasi görüşümü desteklemesi gibi bir durum yok. Ama bizim bir belediyemiz Didim Belediyesi Didim’e olağanüstü hizmetler veriyor. Didim’de iki yüksek bina var bunların yıkılması lazım. O binaların sahipleri parayla insan satın alıp bize saldırtmanın yollarını arıyorlar. Cebine para koyup çık şunu yap diyorlar. Onların etrafındaki insanlara bakın göreceksiniz o müteahhidin yandaşları” ifadelerini kullanmıştı.

CHP lideri açıklamasına şöyle devam etmişti:

Benim düşüncelerimi benim kardeşim beğenmeyebilir ama birisi cebine para koydu ve çık bunu söyle dedi ve söylediyse kimse kusura bakmasın alır kapının önüne koyarız. Bunun kardeşlikle ilgisi yoktur bunun temeline ahlak yatar.

SONRAKİ HABER