Ahmet Hakan: Ben Akşener’ciyim

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, ‘fezlekeler’ konusunda İYİ Parti cephesinden gelen açıklamaları karşılaştırarak “Fezleke konusunda ben Akşener’ciyim” yorumunda bulundu. 

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan: Ben Akşener’ciyim

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, haklarında hazırlanan fezleke TBMM'ye gönderilen HDP'li 9 milletvekili hakkında, "Biz HDP'yi problemli görüyoruz, terörün gölgesinde görüyoruz. Dolayısıyla 'Evet' diyeceğiz" demiş, Ancak partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener "İYİ Parti milletin derdi konuşulmasın diye önüne getirilen fezlekelere gözü kapalı el kaldırmaz. İYİ Parti, o fezlekelerin önünü arkasını iyice okur. Çünkü İYİ Parti, o fezlekelerin önünde biri varsa, ardında da sizin olduğunuzu çok iyi bilir. Özetle İYİ Parti, Türk yargısının hazırladığı fezlekeye bakar, gereği neyse onu yapar. " açıklamasını yapmıştı. 

Bu iki açıklamayı değerlendiren Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Meclis’e gelen dokunulmazlık fezlekelerine ilişkin olarak, “Fezleke konusunda ben Akşener’ciyim” düşüncesini dile getirdi.

Hakan yazısında, “Fezlekeler konusunda... İyi Parti’de iki görüş belirmiş durumda: Bir: Genel başkan yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, 'Biz İyi Parti olarak ‘evet’ diyeceğiz' dedi. İki: Genel başkan Meral Akşener ise 'İyi Parti, Türk yargısının hazırladığı fezlekeye bakar, gereği neyse onu yapar' dedi. Ben Ağıralioğlu’nun tavrını değil de... Meral Akşener’in tavrını benimseyenlerdenim. Toptan evetçi ya da toptan hayırcı olmak yerine... Her fezlekenin önüne arkasına bakarak tutum almak. Hakkaniyetli tutum budur." ifadesini kullandı. 
 
 

SONRAKİ HABER