için kaldı

Ahmet Hakan: Akşener ve İmamoğlu cumhurbaşkanlığı için çarpışıyor

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, İmamoğlu’nun İYİ Parti’nin bir kısmında tepkiye neden olan 8 Mart mesajıyla ilgili yazmaya devam ediyor. Akşener'in açıklamasına "İdare-i maslahatın kralını yaptı" diyen Hakan, bugün de İmamoğlu'nun bu mesajının arkasında “cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu” iddia etti. Hakan "Millet ittifakının cumhurbaşkanlığı adaylığı için şu anda iki isim kıyasıya çarpışmakta. O iki isimden biri Ekrem İmamoğlu, diğeri Meral Akşener." dedi.

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan: Akşener ve İmamoğlu cumhurbaşkanlığı için çarpışıyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı etiketleyerek paylaşımda bulunması tartışmalara neden olmuştu. 

İmamoğlu, "İYİ Parti Genel Başkanı Sayın  Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Sayın Pervin Buldan'ın nezdinde tüm kadın siyasetçilerin ve Türkiye genelindeki kadın belediye başkanı mevkidaşlarımın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım." demişti. 

Bu mesaj İYİ Partili bazı isimlerin tepkisini çekmişti.

"CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI İÇİN İKİ İSİM KIYASIYA ÇARPIŞMAKTA"

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 8 Mart dolayısıyla paylaştığı mesajın arkasında “cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu” iddia etti.

Hakan, bugünkü köşe yazısının ilgili kısmında konu hakkında şunları yazdı:

Hiç lafı uzatmaya, uzun analizlere, sözü dallandırıp budaklandırmaya falan gerek yok. Ekrem İmamoğlu’nun... Meral Akşener ve Pervin Buldan’lı tweet’iyle ilgili olarak benim anladığım şudur: Millet ittifakının cumhurbaşkanlığı adaylığı için şu anda iki isim kıyasıya çarpışmakta. O iki isimden biri Ekrem İmamoğlu, diğeri Meral Akşener. “Peki bir Abdullah Gül vardı, ona ne oldu?” diye soracak olursanız... “Bir seçenek olmaktan çıkmış görünüyor” derim.

SONRAKİ HABER