Ahmet Hakan Abdurrahman Dilipak'ı fena kızdıracak!

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Star yazarı Resul Tosun'un "laikliğin anayasadan çıkarılması"na dair yaptığı çıkış için "bayat mı bayat" nitelendirmesinde bulunarak “Aşı yaptıranlar maymun olabilir” ya da “Aşı yüzünden dört kulaklı, beş gözlü çocuklar doğabilir” falan diyemez miydi? Hiç değilse Maltepe’de miting yapma hevesine kapılacak kadar kendisine taraftar bile toplardı. Bknz: Abdurrahman Dilipak." yorumunda bulundu.

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan Abdurrahman Dilipak'ı fena kızdıracak!

Star yazarı Resul Tosun, Türkiye Cumhuriyeti anayasasında "değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez" şeklinde ifade edilen laikliğin anayasadan çıkarılmasını önerdi.

Tosun'un bu çıkışını Hürriyet'teki köşesinde değerlendiren Ahmet Hakan "Bu yapay mı yapay, bayat mı bayat tartışmayı başlatan Resul Tosun’un amacı nedir, ne yapmak ve nereye varmak istemektedir?" diye sordu.

DİLİPAK ÜZERİNDEN TOSUN'A YÜKLENDİ

Türkiye'de geçmişte birçok defa "laiklik" tartışması yaşandığını hatırlatan Hakan şöyle devam etti. 

1990’larda “Laiklik elden gidiyor” denilerek... Yapay bir laiklik tartışması başlatıldı. Amaç: Refah Partisi’ni köşeye sıkıştırmaktı. 2021 yılının eylül ayındayız. Ve yine “laiklik tartışması” yapıyoruz. Ama bu kez tartışmayı başlatan isim AK Parti’de bir süre milletvekilliği yapmış Resul Tosun isimli zat.

Cumhur İttifakı’nın birkaç gündür Tosun ile aynı fikirde olmadığını anlatmaya çalıştığını söyleyen Hakan, sözlerinin devamında şunları söyledi: 

Bknz: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in konuyla ilgili açıklaması. Bknz: MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin konuyla ilgili çıkışı. 1990’larda başlatılan yapay laiklik tartışmalarının amacı ve hedefi belliydi: Refah Partisi’nin yükselişini durdurmak ve Refah Partisi’ni köşeye sıkıştırmak.

 Korona pandemisini küresel komplo olarak gören ve COVİD 19'la mücadele aşılarına karşı olanların başını çeken Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'ın Ahmet Hakan'ın sivri dilinden nasibini aldığı yazıda; Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan'ın "Aşı olmayı düşünmüyorum. 3 kulaklı 5 gözlü yaratık doğmasına yol açabilir" açıklaması da eleştirildi. 

İyi ama 2021 yılının eylül ayında... Bu yapay mı yapay, bayat mı bayat tartışmayı başlatan Resul Tosun’un amacı nedir, ne yapmak ve nereye varmak istemektedir? Eğer amacı isim yapmak, gündeme gelmek, dikkat çekmek ise yapay laiklik tartışması başlatmak yerine... “Aşı yaptıranlar maymun olabilir” ya da “Aşı yüzünden dört kulaklı, beş gözlü çocuklar doğabilir” falan diyemez miydi? Hiç değilse Maltepe’de miting yapma hevesine kapılacak kadar kendisine taraftar bile toplardı. Bknz: Abdurrahman Dilipak.


 

SONRAKİ HABER