Adalet Bakanı Gül’den muhalefete: Eğer varsa bir öneriniz bekliyoruz

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “İnsan Hakları Eylem Planı” hakkında flaş açıklamalarda bulundu. Muhalefete çağrıda bulunan Bakan Gül "Biz bu eylem planını da polemiklerden uzak tutmak istiyoruz. O yüzden eğer varsa bir öneriniz bekliyoruz diyoruz" dedi.

F5HABER F5HABER
Adalet Bakanı Gül’den muhalefete: Eğer varsa bir öneriniz bekliyoruz

Adalet Bakanlığı, İnsan Hakları Eylem Planı'nda gerçekleştirilmesi öngörülenlere yönelik uygulama takvimini açıkladı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “İnsan Hakları Eylem Planı” konusunda muhalefete eksik gördükleri noktaları belirtmeleri gerektiğini söyledi ve “Birlikte karar verelim” dedi.

MESELE İKTİDAR MUHALEFET POLEMİĞİ DEĞİL

Hürriyet’ten Fatih Çekirge, bugünkü köşe yazısında Adalet Bakanı Gül ile yaptığı görüşmeye yer verdi.

Buna göre Gül, İnsan Hakları Eylem Planı hakkında “Fatih Bey bu herhangi bir siyasi partinin değil, insanlarımızın yasası olacak. Mesele iktidar muhalefet polemiği değil. Bu ülkede yaşayanların hakları meselesidir” dedi.

Çekirge’nin plan hakkında tartışmalar olduğunu hatırlatması üzerine bakan, “Biz daha önce de böyle yasalar çıkarttık. Muhalefet yeri geldi eleştirdi. Ama sonuçta insanlarımız için ortak noktada oy kullandık yasalar çıktı... Yine olur. Çünkü mesele insandır...” ifadelerini kullandı.

"BİRLİKTE KARAR VERELİM"

Gül muhalefete de şu çağrıyı yaptı:

Tamam muhalefeti anlıyorum. Ama işte buradan söylüyorum, eğer eksik gördükleri bir şey varsa söylesinler... Hatta daha da ileri götürecekleri önerileri varsa onu da söylesinler... Birlikte karar verelim...

AMAÇ İNSANLARIMIZ İÇİN DOĞRUSUNU YAPMAK

Geçmişte benzeri yasaları Meclis’e getirdik. İnsan hak ve hukuku olduğu için muhalefet destekledi. Zaman zaman siyasi polemikler oldu. Ama aştık... Biz bu eylem planını da polemiklerden uzak tutmak istiyoruz. O yüzden muhalefete eğer varsa bir öneriniz bekliyoruz diyoruz. Amaç insanlarımız için doğrusunu yapmak. Gelecek nesillere bırakmak. O yüzden diyorum ki. Bu bir siyasi parti meselesi değildir, insan hakları meselesidir...


 

SONRAKİ HABER