Abdurrahman Dilipak: İnsan Allah’la savaşta!

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak bugünkü yazısında savaş ve şiddetin ayrılmaz bileşeni olan "insan" kavramını irdeleyerek "İnsan insanla savaşta, insan tabiat ve fıtratla savaşta... Bunun anlamı şu: İnsan Allah’la savaşta!. " yorumunda bulundu.

F5HABER F5HABER
Abdurrahman Dilipak: İnsan Allah’la savaşta!

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak dünyada yaşanan şiddet sarmalına dikkat çektiği yazısında "Tam da Doğu Fırat operasyonu devam ederken, “ağzımızın tadını kaçıran ölüm”ü sıkça anacağız." diye yazdı. 

"İNSAN ALLAH'LA SAVAŞTA"

Ünlü İngiliz felsefeci Thomas Hobbes’un ünlü sözü "İnsan insanın kurdudur" sözlerine atıfta bulunan Dilipak, dünyadaki şiddet haritasının istatistiki bilgilerini paylaşarak "İnsanın aklı ile vijdanı savaşta. İnsan insanla savaşta, insan tabiat ve fıtratla savaşta. Bunun anlamı şu: İnsan Allah’la savaşta!. Böyle bir savaşı kazanması mümkün değil. Ölüm düşüncesinden kaçarak, yeryüzünde bir cennet hayali ile acılarla dolu bir hayat yaşıyor ve cehenneme doğru koşuyor. Allah’a kulluktan kaçarken, Şeytana kul-köle oluyor ve sonuç ortada. Savaş, terör, ahlak ve hukuk dışı şiddet, her şey bu alemde mümkün hale geliyor." yorumunda bulundu. 

"KAN DÖKÜCÜ MAHLUK"

"İşte böyle. İnsanlar ölüyor ve öldürüyor. İnsan “kan dökücü” bir mahluka dönüşüyor bazan." ifadelerine yer veren Dilipak  "Bu alemde her canlı ölecek. Onların bazılarını öldürenler de olacak. Na hak yere can alanların vay haline. “Bir insanı öldüren bütün insanları öldürmüş gibidir”. Ve dahi biz ise bir yüzümüze vurana öteki yüzümüzü çevirmeyeceğiz. Nefsi müdafa var. Öldürmeye gelenlere karşı, ya da öldürenlere karşı, vazgeçer ya da tevbe edenlere karşı bağış sözkonusu olabildiği gibi kısas da vardır. “Kısas’ta hayat vardır” buyurur Allah! “Bizi öldürmeye gelenler, bizde dirilsinler” de deriz, eğer söz dinleyeceklerse onlara söyleyecek sözümüz ve bir müjdemiz de vardır!"  dedi. 

SONRAKİ HABER