Abdurrahman Dilipak: Darbe günü MİT, Emniyet, JİTEM neredeydi?

251 vatandaşın şehit olduğu 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçti. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bazı noktalar ise hala aydınlatılmadı. Yeni Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak bu konuya dikkat çekerek " Heyecanla bekleyenler, planlar yapanlar, billboardları hazırlayanlar, şehri donatmaya hazırlayanlar kimlerdi! Bunlar şimdi neredeler. Sahi MİT ve Emniyet bu süreçte ne yapıyordu. JİTEM neredeydi, Genelkurmay İstihbaratı ne yapıyordu." diye sordu.

F5HABER F5HABER
Abdurrahman Dilipak: Darbe günü MİT, Emniyet, JİTEM neredeydi?

15 Temmuz FETÖ’nün hain darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçti. 15 Temmuz 2016’da FETÖ’cü hainler darbe girişiminde bulunmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları dolduran vatandaşların gayretleriyle darbe girişimi püskürtülmüştü. Darbe girişiminde 251 vatandaş şehit olmuş, 2 bin 194 kişi de gazi olmuştu.

Bugünkü köşesini 15 Temmuz'a ayıran Abdurrahman Dilipak sert eleştirilerde bulundu. "15 Temmuz" başlıklı yazısında FETÖ’ye karşın etkin bir mücadele yürütülmesine rağmen hala bazı noktaların karanlıkta kaldığını belirten Dilipak "Mesela darbe günü İncirlik’te yaşananları ne zaman öğreneceğiz.. Darbe girişimi öncesi sırası ve sonrasında ABD, İngiltere, Almanya, Yunanistan, İsrail ve Rusya’da yaşananlar nelerdi!" diye sordu. 

Siyasilere ilişkin de düşüncelerini paylaşan Dilipak "Ben merak ediyorum, 15 Temmuz darbe girişiminden hükümet üyeleri ne zaman haberdar oldular, haber aldıktan sonra ne yaptılar, o gece neredeydiler, saat kaçta ortaya çıktılar. Bildiğim kadarı ile bu konuda, o güne ilişkin kitap hacminde açıklama yapan yalnız Davutoğlu oldu.  Bu konuda sadece AK Parti değil, diğer partilerdeki yöneticiler de neredeydiler ve ne yapıyordular! Ne yazık ki, hâlâ birileri kendi içlerine bakmaya cesaret edemiyorlar. Çünkü bunların arkasında diğer darbelerin de arkasında olan “iyi saatte olsunlar” var!" ifadelerini kullandı. 

 “Darbeye hayır” demek için akın akın sokaklara inen, savaş uçaklarına tanklara direnen halk için "15 Temmuz’un asıl kahramanlarıdır." diyen Dilipak sözlerini şu şekilde sürdürdü:

O güne dair halkın bildiği birçok gerçek henüz günyüzüne çıkmış değil. Mesela o günden önce ABD’ye gidip “Hoca efendi ile birlikte dönmek için” orada bulunanlar kimlerdi.

Onları Türkiye’de karşılamak için heyecanla bekleyenler, planlar yapanlar, billboardları hazırlayanlar, şehri donatmaya hazırlayanlar kimlerdi!

Bunlar şimdi neredeler. Sahi MİT ve Emniyet bu süreçte ne yapıyordu. JİTEM neredeydi,

Genelkurmay İstihbaratı ne yapıyordu.

Buna benzer daha birçok cevabını bekleyen sorular var.

Genelkurmay başkanının, MİT müsteşarının özel kalemleri, Cumhurbaşkanının yaverleri hep örgüt üyesi!

Darbe olacağını, bilmesi gerekenler dışında neredeyse herkes biliyor!

Zaten bugüne kadar hiçbir darbe ansızın ve sessizce gelmedi. Davul çala çala geldiler.

 

 

SONRAKİ HABER