Abdulkadir Selvi'nin iddiası: Millet ittifakında yeni formül 'liderler kabinesi'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında Millet İttifakı’nın 2023 seçimi için bir “liderler kabinesi” hazırlığı içerisinde olduğunu iddiasında bulunarak "Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı; Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve eğer ittifakta yer alırsa Ali Babacan cumhurbaşkanı yardımcısı olarak planlanıyor" diye yazdı.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun. Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
Abdulkadir Selvi'nin iddiası: Millet ittifakında yeni formül 'liderler kabinesi'

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 2023 seçimlerinde kimin cumhurbaşkanı adayı olacağı konusunun 'Millet İttifakı'nı şimdiden sarstığını' ileri sürdü.

Selvi, bugünkü köşe yazısında “liderler kabinesi” ifadesini “Millet İttifakı’nın tabanını genişletmek ve muhalif seçmeni sandığa taşıyabilmek için geliştirilmiş bir model” şeklinde tanımladı.

Hürriyet yazarı, daha sonra şu satırları kaleme aldı:

CHP cephesinde cumhurbaşkanı olarak Kılıçdaroğlu düşünülüyor. Cumhurbaşkanı yardımcılıkları için Millet İttifakı liderleri önerilecek.

Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı; Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve eğer ittifakta yer alırsa Ali Babacan cumhurbaşkanı yardımcısı olarak planlanıyor.

Eğer cumhurbaşkanlığı seçimleri kazanılıp parlamenter sisteme geçiş sağlanırsa Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı, Akşener başbakan modeli üzerinde duruluyor.

Temel Karamollaoğlu’nun varlığı başörtüsü nedeniyle kaygı duyan seçmene güvence olarak görülüyor. Ali Babacan ise ekonomi yönetimi için düşünülüyor.
“Bu sistem, içinde çok önemli zaafları barındırıyor. O kadar çok ”eğer” var ki” iddiasında bulunan Selvi, “Millet İttifakı’nın önünde netleştirmesi gereken önemli soru işaretleri duruyor” dedi ve şu soruları gündeme getirdi:

1- Başta İYİ Partililer, Akşener cumhurbaşkanı olarak geçiş sürecini yönetsin; Akşener cumhurbaşkanı, Kılıçdaroğlu başbakan modeli uygulansın diyor.

2- Çok başlı bu tablo seçmende koalisyon hükümetleri dönemi dönüyor kaygısını tetikleyebilir.

3- HDP’nin konumu ne olacak? Parlamenter sisteme geçişte HDP cumhurbaşkanı yardımcısı olarak mı yoksa bakanlıklar düzeyinde mi temsil edilecek?

Ali Babacan CHP İyi Parti Türkiye Meral Akşener Kemal Kılıçdaroğlu Abdulkadir Selvi Saadet Partisi Deva Partisi
Anasayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Son Dakika
Manşetler
Gazete Manşetleri
Kategoriler
Gündem
Ekonomi
Spor
Magazin
Siyaset
Teknoloji
Yaşam
Sağlık
Dünya
Medya
Kültür Sanat
Popüler
Advertorial
Otomobil
Otomotiv
Hayatın İçinden
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsakiye
Sayfalar
İletişim
Künye
Reklam
Kullanım Şartları
Gizlilik İlkeleri
Çerez Politikası
Yayın İlkeleri
Düzeltme Politikası
Doğrulama Politikası