Abdulkadir Selvi: PKK’ya ağır bir şokun yaşatılması gerekiyor, Cemil Bayık mı olur, Murat Karayılan mı olur…

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, terör örgütü PKK'nın 13 masum vatandaşı şehit etmesine ilişkin kaleme aldığı yazısında " 13 şehidimizin bedeli çok ağır bir şekilde ödetilmeli. Cemil Bayık mı olur, Murat Karayılan mı olur yoksa Kandil’in başlarına geçirilmesi mi olur orasını bilmem, ama PKK’ya ağır bir şokun yaşatılması gerekiyor." dedi.

F5HABER F5HABER
Abdulkadir Selvi: PKK’ya ağır bir şokun yaşatılması gerekiyor, Cemil Bayık mı olur, Murat Karayılan mı olur…

Terör örgütü PKK’nın stratejik noktalarından Gara’ya düzenlenen Pençe Kartal-2 Harekatı sona erdi. Harekat kapsamında 48 terörist ölü, 2’si sağ ele geçirildi. PKK’nın alçak saldırısı sonucu 13 vatandaş şehit oldu. 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Irak’ın Gara bölgesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

"GARA KÜÇÜK KANDİL OLMA YOLUNDAYDI"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar kısa bir süre önce, “Kandil mitini bitirmemiz lazım” demişti. Irak’ın 40 kilometre içinde icra edilen Gara harekâtı ise Kandil’e yönelik operasyonun ilk adımıydı. Kandil bir süredir abluka altında tutulduğu için PKK’nın Gara bölgesini aktif hale getirdiği yönünde istihbarat alınıyordu. Gara hem kış üstlenmesi ve hem de lojistik anlamında “küçük Kandil” olma yolundaydı. Kandil, Gara’dan mobilize ettiği teröristleri Türkiye’ye sokmayı planlıyordu. O nedenle Gara harekâtı stratejik öneme sahipti. PKK’yı doğudan batıya doğru sürüp, Türkiye’ye sızmaların önlenmesi amaçlanıyordu. Bu hedef sağlandı.

PKK YENİ BİR VAŞETE İMZA ATTI
“Ancak PKK, elinde tuttuğu 13 sivil vatandaşımızı katlederek, yeni bir vahşete imza attı” diyen Selvi, şöyle yazdı:

"CEMİL BAYIK MI OLUR KARAYILAN MI OLUR BİLEMEM AMA PKK'YA AĞIR BİR ŞOK YAŞATILMALI!"

Gara operasyonunda 3’ü örgüt yöneticisi olmak üzere, 53 terörist etkisiz hale getirildi. Ancak yetmez. 13 şehidimizin bedeli çok ağır bir şekilde ödetilmeli. Cemil Bayık mı olur, Murat Karayılan mı olur yoksa Kandil’in başlarına geçirilmesi mi olur orasını bilmem, ama PKK’ya ağır bir şokun yaşatılması gerekiyor.

SONRAKİ HABER