Abdulkadir Selvi: Kars Valisi'nin namazını çok samimi buldum

HDP'li Ayhan Bilgen'in tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından kayyım atanan Vali Türker Öksüz'ün; vatandaşlarla beraber Cuma namazı kılması "gösteriş" eleştirilerine neden olmuştu. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Öksüz'ün belediye önünde kıldığı namazın farklı yerlere çekildiğini öne sürerek "Yazmasam içimde kalırdı, Kars Valisi'nin namazını çok samimi buldum" görüşünü savundu.

F5HABER F5HABER
Abdulkadir Selvi: Kars Valisi'nin namazını çok samimi buldum

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in görevden alınmasının ardından yerine atanan Kars Valisi Türker Öksüz, belediyenin önünde namaz kıldı. Bir kesim tarafından eleştirilen namaza Hürriyet yazarı Selvi sahip çıktı. Selvi’nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

Yazmasam içimde kalırdı. Kars belediyesine kayyım olarak atanan Kars Valisi Türker Öksüz, cuma namazını farklı yerlere çekilmeye çalışıldı. Yok efendim, vali fetih namazı kılmış, yok efendim şükür namazıymış. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir belediyesine Türkiye Cumhuriyeti’nin valisi kayyım olarak atanıyor. Neyin fethi? Kars ülke sınırlarının dışında bir yer mi? Bu öncelikle Kars’a hakaret. Bu ülkenin en vatanperver insanlarıdır Karslılar.

Cuma namazı kılınıyor. Vali olunca namaz mükellefiyeti üzerinden kalkmıyor ki. Kars Valisi Belediye’nin önündeki kadar uzanan cemaatin yanına seccadesini serip namazını kılıyor. Ben valiyim diye cemaati yara yara en ön safa geçmiyor. Ben Kars valisinin namazını çok samimi buldum.
 

SONRAKİ HABER