Abdulkadir Selvi: Erdoğan’ın siyaset tarzı değişiyor

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Erdoğan'ın kabinesinde değişikliğe gideceği beklentisinin düştüğünü ancak Türkiye siyasetinin içerisinde bulunduğu ittifak ortamı gereği siyaset tarzında değişiklikler yapacağını iddia etti. Parti içinden kulis bilgileri paylaşan Selvi, Binali Yıldırım'ın 'Cumhurbaşkanı yardımcılığının neredeyse kabullenildiğini' söyledi ve Yıldırım'ın 'Yatırımlardan sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı' olacağının konuşulduğunu aktardı.

F5HABER F5HABER
Abdulkadir Selvi: Erdoğan’ın siyaset tarzı değişiyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Binali Yıldırım'ın kulislerde 'Yatırımlardan sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı' olacağının konuşulduğunu aktardı. "Siyasette bazı şeyler semboller üzerinden okunuyor." diyen Selvi "Kulislerde, 'Yeni kabinede 4 başkan yardımcısı olacak zırhlı Mercedes’ler 4 başkan yardımcısı için alındı' şeklinde değerlendirmeler yapılıyor." bilgisini okurlarıyla paylaştı. 

"KUCAKLAYICI SİYASET"

Selvi "Kabineden önce Erdoğan’ın siyaset tarzı değişiyor" başlığıyla yayımlanan yazısında "Erdoğan, kutuplaştırıcı siyaset tarzından kucaklayıcı siyaset tarzına yöneldi" ifadelerini kullandı. "CHP’li belediye başkanlarıyla yapılan toplantı bunun başlangıcıydı." diyen Selvi şöyle devam etti;

"BU ADIMLARIN SİYASİ SONUÇLARI İLERİDE GÖRÜLECEK"

 "Erdoğan’ın iktidar, muhalefet ayrımı yapmadan tüm belediye başkanlarını davet etmesi kamuoyu tarafından da olumlu karşılandı. Erdoğan bir adım daha attı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya geldi. Karamollaoğlu “Ucu açık bir görüşmeydi. İki saat konuştuk. Üç saat de sürebilirdi” dedi. Erdoğan’ın daha önceki görüşmelerinden farklı bulduğunu söyledi. 30 Ağustos resepsiyonunda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile sohbeti de bu zincire eklemek gerekiyor. Bu adımların siyasi sonuçları ileride görülecek."

"'ÖNCE EVİN İÇİNİ DÜZELTMEK GEREKMİYOR MU' DEDİĞİNİZİ DUYAR GİBİYİM"

Selvi Erdoğan'ın yeni dönem siyasetine ilişkin gelebilecek eleştirilere de ilişkin "‘Kucaklayıcı siyaset diyorsun ama Davutoğlu ayrıldı, Abdullah Gül ve Ali Babacan yeni parti kuruyor. Önce evin içini düzeltmek gerekmiyor mu’ dediğinizi duyar gibiyim. Başlı başına bir yazı konusu. Oysa ben başka bir noktaya dikkat çekmek istiyorum." dedi.

"KUCAKLAYICI SİYASETİN HARCI ANALARIN YÜREĞİ OLABİLİR"

Selvi Erdoğan'ın kucaklayıcı bir anlayış benimseyeceğini söylerken, Diyarbakır anneleri ile cumartesi anneleri ile buluşabileceğini yazdı. "Türkiye’nin gündeminde bir süredir Diyarbakır’da HDP İl Başkanlığı’nın önünde oturma eylemi yapan anneler var. PKK’nın kaçırdığı çocuklarının kurtarılmasını istiyorlar. Bu konu ne zaman açılsa annelerin acılarının yarıştırıldığına tanık oluyoruz. Cumartesi anneleri mi, Diyarbakır anneleri mi diye. Erdoğan, 2011 yılında cumartesi anneleri ile bir araya gelmiş, Berfo Ana ile görüşmesini Meclis kürsüsünden paylaşmıştı. Kucaklaşma siyasetinin yeni bir parçası olarak Diyarbakır anneleri ile cumartesi anneleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya getirilir mi? Kucaklayıcı siyasetin harcı anaların yüreği olabilir." diye yazdı. 


 

SONRAKİ HABER