için kaldı

Abdulkadir Selvi: Ekrem İmamoğlu’nu Mansur Yavaş yaktı

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Cumhurbaşkanlığı adaylığı” konusunda yaptığı son açıklamayı değerlendirdiği bugünkü yazısında “İmamoğlu’nun bu açıklamasının, CHP Genel Merkezi’nde ‘Geri adım atmak zorunda kaldı’ şeklinde değerlendirildiği söyleniyor” ifadelerini kullandı.

F5HABER F5HABER
Abdulkadir Selvi:  Ekrem İmamoğlu’nu Mansur Yavaş yaktı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında İmamoğlu’nun “Ben şu anda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’yım. Bu durumda bana düşen belediye başkanlığını en iyi şekilde yapmak. Şu an benim aklımdan geçen ve amacım, İstanbul’da görevini en iyi yapan bir belediye başkanı olmaktır. Dahası hedefim, İstanbul’da tarihin en başarılı belediye başkanı olmaktır, daha ötesi yok” şeklindeki açıklamasına yer verdi.

Selvi, İmamoğlu’nun “Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda geri adım attığını” bunun sebebinin Mansur Yavaş’ın açıklaması olduğunu söyledi. 

Selvi, bugünkü köşe yazısında şu görüşlerini dile getirdi:

Anketlerde Erdoğan’ın karşısında, en çok oy alan iki isim olarak Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu ön plana çıkıyordu. Ancak Mansur Yavaş’ın, cumhurbaşkanı adaylığını düşünmediğini, bir dönem daha Ankara’ya hizmet etmek istediğini açıklamasından sonra gözler İmamoğlu’na çevrilmişti. Ekrem İmamoğlu da, “Şu an benim aklımdan geçen ve amacım, İstanbul’da görevini en iyi yapan bir belediye başkanı olmaktır. Dahası hedefim, İstanbul’da tarihin en başarılı belediye başkanı olmaktır, daha ötesi yok” diye açıklama yapmak durumunda kalmıştı. 
İmamoğlu’nun bu açıklamasının, CHP Genel Merkezi’nde “Geri adım atmak zorunda kaldı” şeklinde değerlendirildiğini iddia eden Selvi, yazısının ilgili kısmını şöyle bitirdi:

 “Mansur Yavaş, aday olmayacağını açıklayınca İmamoğlu da açıklama yapmak zorunda kaldı. Ekrem İmamoğlu’nu Mansur Yavaş yaktı” değerlendirilmesi yapılıyor.

SONRAKİ HABER