Abdulkadir Selvi: Demirtaş cesur değil!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Demirtaş’ın üçüncü ittifak önerisinin siyasette "karşılık bulduğunu" ancak bu durumdan HDP yönetiminin ve Kandil’in memnun olmadığını kaydederek "Selahattin Demirtaş’ta eksik olan bir şey var, o da yeterince cesur olmaması" görüşünü savundu.

F5HABER F5HABER
Abdulkadir Selvi: Demirtaş cesur değil!

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'HDP öncülüğünde üçüncü ittifak' açıklaması tartışmalara yol açtı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, dünkü yazısında  Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "HDP'nin öncülüğünde üçüncü bir ittifak ilan edilebilir" sözlerine ilişkin "Demirtaş’ın bu sözleri millet ittifakına yönelik bir uyarı olarak görülebilir. Ya da başka bir ifade ile, İYİ Parti’ye yönelik bir tehdit olarak da değerlendirilebilir. Ama bence Selahattin Demirtaş, siyasi sonuçları açısından önemli bir öneride bulunuyor, üçüncü bir ittifak öneriyor. Elbette ki bu HDP liderliğinde üçüncü bir ittifak olacak. Demirtaş’ın teklifi HDP siyasetinde ne kadar karşılık bulur orasını bilmiyorum ama üzerinde durulmaya değer. Demirtaş’ın üçüncü ittifak önerisi 2023 seçimlerinin mecrasını değiştirebilir." yorumunda bulunmuştu.

DEMİRTAŞ YETERİNCE CESUR DEĞİL

Konuya bugün de devam eden Selvi, "Selahattin Demirtaş’ta eksik olan bir şey var, o da yeterince cesur olmaması" görüşünü savundu. 

Selvi yazısında, "HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın üçüncü ittifak önerisi siyasette karşılık buldu. Ama HDP’liler bu öneriden pek memnun kalmadı. Demirtaş’ın, “demokrasi ittifakı” istediğini söylemek zorunda kaldılar. Selahattin Demirtaş’ın önerileri siyasette karşılık buluyor. Özellikle HDP tabanını ve Türk solunu etkiliyor. Ama bu durumdan HDP yönetiminin ve Kandil’in memnun olduğunu söylemek mümkün değil." düşüncesini dile getirdi.

Selvi şu ifadeleri kullandı: 

"Demirtaş da Kandil’den ve İmralı’dan rahatsız. Bir ara yeni bir parti projesi geliştirmişti. PKK damgasını taşımayan ve Türk solunu da içine alan yeni bir parti. Hatta cezaevinde ziyaretine gelen bazı önemli isimlerle de paylaşmıştı. Ancak ne zaman ki Kandil’in haberi oldu, Kandil’in baskısı üzerine Başak Demirtaş alelacele yalanlamak zorunda kaldı. Demirtaş’ın yeni parti konusundaki yaklaşımı sağlıksız değil. Terör ve şiddet damgasını taşımayan, Kandil ve İmralı vesayeti altında olmayan yeni bir arayışı dillendiriyor. Doğru düşünüyor. Sırtında PKK damgasını taşıyarak Türkiye partisi olmak mümkün değil. Bu yaklaşım Kürt seçmen ve Türk solunun bir kısmında karşılık bulabilir. Ama Selahattin Demirtaş’ta eksik olan bir şey var. O da yeterince cesur olmaması. O nedenle İRA terörüne karşı çıkan Sinn Fein lideri gibi bir Gerry Adams olamıyor."

SONRAKİ HABER